CJ VÂLCEA INVESTEȘTE 17 MILIOANE DE EURO din fonduri europene pentru reabilitarea rețelei de termoficare din Râmnic


Suntem convinși, stimați cititori, că și dvs., ca și noi, ați observat că, în ultima perioadă, în mai multe zone din Râmnicu Vâlcea se lucrează la reabilitarea rețelelor urbane de termoficare (apă caldă și agent termic). Știm că pe unii îi enervează faptul că iar avem șantiere prin oraș, însă trebuie înțeles că totul se face pentru ca la iarnă să nu asistăm la momente nedorite în care persoanele care beneficiază de aceste servicii de la CET Govora să «facă» frigul în propriile case.
Nu trebuie uitat nici că, pentru derularea unor asemenea lucrări, este nevoie de fonduri. Și nu puține! În acest sens, Consiliul Județean Vâlcea, proprietarul și managerul rețelelor de termoficare, a reușit să atragă 17 milioane de euro din fonduri europene pentru realizarea lucrărilor de reabilitare. Astfel, cetățenii pot vedea că proiectul de reabilitare a rețelei de termoficare de la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea se află în plină desfășurare. Investiția la care facem referire are ca obiectiv reabilitarea a 3,25 km traseu rețea primară și 10,033 km traseu rețea secundară de termoficare urbană.

Constantin Rădulescu: „Sunt și situații în care lucrările se desfășoară mai greu,
însă am primit asigurări de la constructori că situația va fi remediată”

„Investim 17 milioane de euro, fonduri europene, în reabilitarea rețelei primare și secundare de distribuție a agentului termic către populația din Râmnicu Vâlcea. Investiția presupune lucrări de reabilitare a 3,25 km rețea primară și 10,033 km rețea secundară de termoficare și se realizează în baza a patru contracte. Acum, se lucrează în cadrul tuturor contractelor încheiate, trei dintre acestea fiind într-un stadiu incipient, iar cel de-al patrulea apropiindu-se de finalizare (98%). Am verificat personal lucrările în șantierele deschise în mai multe puncte din municipiu. Sunt și situații în care lucrările se desfășoară mai greu, însă am primit asigurări de la constructori că situația va fi remediată. Prin finalizarea acestui proiect de către Consiliul Județean Vâlcea, se urmărește creșterea calității serviciilor de termoficare urbană și, mai ales, reducerea pierderilor în rețea. Beneficiarii acestor servicii vor plăti mai puțini bani pentru apa caldă și căldură”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul CJ Vâlcea