CJ VÂLCEA EFECTUEAZĂ DEMERSURI pentru decolmatarea pârâului Sărat din Ocnele Mari


Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că instituția pe care o conduce derulează investiții importante în orașul Ocnele Mari. Două dintre investițiile semnificative pe care CJ Vâlcea le susține în urbea aflată la câțiva kilometri de Râmnicu Vâlcea sunt reprezentate de modernizarea drumului județean și de construirea unei baze de tratament balneoclimaterice, în parteneriat cu administrația locală.
Însă, există o problemă! Pârâul Sărat care traversează orașul este colmatat! Președintele Rădulescu a declarat că instituția pe care o conduce se va implica pentru demersurile necesare în vederea decolmatării pârâului Sărat din Ocnele Mari.
„Ne implicăm și în rezolvarea unei probleme importante, generate de colmatarea pârâului Sărat care, la eventuale viituri, poate pune în pericol gospodăriile cetățenilor din Ocnele Mari. În acest sens, am avut o întâlnire cu ministrul Economiei, Florin Spătaru. În urma discuțiilor purtate cu acesta, m-a asigurat că, în cel mai scurt timp, va propune adoptarea unei Hotărâri de Guvern prin care acest pârâu, care trece prin centrul localității Ocnele Mari, să fie preluat de Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Sperăm că, odată preluat, Ministerul Mediului, prin ABA Olt, va realiza lucrările de decolmatare necesare pentru punerea în siguranță a gospodăriilor riverane pârâului Sărat”, ne-a explicat președintele Consiliului Județean Vâlcea.