CÎȚU A PROMIS LA VÂLCEA: „Râmnicu Vâlcea – Tigveni va fi drum expres”


Cu mai puțin de 48 de ore înaintea celui mai mediatizat congres al unui partid politic din România ultimilor zece ani, unul dintre protagoniștii luptei pentru șefia Partidului Național Liberal a fost prezent la Vâlcea. Joi, 23 septembrie 2021, după ora 16.00, premierul Florin Cîțu a sosit la Prefectura Vâlcea pentru a dezbate situația infrastructurii din regiunea Oltenia. Premierul și ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, au fost însoțiți de trei parlamentari PNL: deputații Ștefan Bucur Stoica și Gigel Sorinel Știrbu, respectiv senatorul Liviu-Dumitru Voiculescu.
Șeful Executivului, vâlcean la origini, a vorbit, pe lângă diversele planuri care vizează cele mai importante proiecte de infrastructură din zona Olteniei, inclusiv despre viitoarea conexiune directă a Râmnicului (și implicit a întregului județ) cu viitoarea Autostradă Pitești – Sibiu. Florin Cîțu s-a referit, deci, la situația drumului Râmnicu Vâlcea – Tigveni, comuna argeșeană fiind locul prin care Râmnicul va avea cel mai rapid și facil acces la viitoarea autostradă. Referitor la situația acestui drum (care, pe raza județului nostru, trece prin Râmnicu Vâlcea, Budești și Golești), premierul a declarat că, în următorii ani, va urma o modernizare majoră, această cale rutieră urmând să ajungă la statutul de drum expres.
„Râmnicu Vâlcea – Tigveni va fi drum expres. Vom asigura finanțarea pentru realizarea acestui obiectiv, care va reprezenta legătura directă cu autostrada. Vom investi în întreaga infrastructură din Oltenia și realizarea acestui drum expres reprezintă un obiectiv important. Vor exista trei surse mari surse de finanțare: Programul Național de Redresare și Reziliență, bani din fondurile europene pentru transporturi, dar avem și Programul Național de Investiții, unde se pot deja depune cereri online pentru finanțare”, au fost cuvintele premierului, rostite în holul Prefecturii Vâlcea.