Circulația în centrul Râmnicului, o problemă cu multe necunoscute


Primarul Mircia Gutău spune că, din luna martie, se va putea circula pe sectorul străzii Regina Maria, între strada Carol și Calea lui Traian. „Din acel moment, cred că circulația pe strada Carol și pe Calea lui Traian se va fluidiza. Există și un studiu de trafic în acest sens, care arată că, atunci când se va circula pe patru benzi pe artera principală a orașului, circulația va fi normalizată”, declară Gutău. În privința anulării trecerii pentru pietoni din zona Mall-ului, primarul Râmnicului afirmă: „Se va lua o măsură nepopulară, dar cred că pentru a fluidiza circulaţia pe Calea lui Traian se va desfiinţa această trecere de pietoni. Evident, după ce specialiştii își vor spune părerea. Ați văzut cum este în Bucureşti, unde se merge și un kilometru până la trecerea de pietoni, iar aici, în Râmnic, sunt doar 300 de metri până la trecerea subterană”, mai spune Gutău.
Având în vedere semnalele multor locuitori din Râmnic, Mircia Gutău susține că va apela la specialiștii de la Poliția Rutieră în privința reluării pe patru benzi a traficului pe podul Vinerii Mari. „Nu sunt absurd, sunt deschis oricărei variante care să ducă la îmbunătățirea traficului în centrul orașului. Dar nu eu hotărăsc asta, ci specialiştii de la Poliţie”, a mai declarat Gutău.

Giratoriu între Carol și Splaiul Independenței?

Dacă circulația se va relua, cum este firesc, pe patru benzi pe Calea lui Traian, cu siguranță va apărea un conflict de trafic la intersecția Splaiului Independenței cu strada Carol. „Se pare că în intersecția respectivă va trebuie amenajat un sens giratoriu, care ar rezolva conflictul dintre cei care vin dinspre stadion și cei care vin de sus, de pe strada Carol. Până la urmă, ce spun cei de la Poliţia Rutieră, singura abilitată pentru astfel de avize, aşa se va proceda”, a încheiat Gutău.

Aglomerație pe Regina Maria

În ceea ce privește parcarea subterană, la care lucrările vor fi gata în luna iulie, primarul Râmnicului spune că accesul și ieșirea se vor face doar pe strada Regina Maria, exact în zona fostului sediu al BNR. „Accesul în noua parcare se va face în zona fostului sediu al BNR, la fel și ieșirea. Pentru derularea în bune condiții a traficului înspre și dinspre Piața centrală, sensul giratoriu din zona fostului magazin Gama, pe strada General Magheru, va funcționa în continuare. A existat și varianta realizării, în această perioadă, a unui nou sens giratoriu, la intersecția străzii General Magheru cu Gib Mihăescu, dar s-a renunțat la idee”, a mai spus Gutău.