Cercetașii vâlceni, la Jamboreea, ediția a VI-a


În perioada 4-14 august, va avea loc în localitatea Cristian din judeţul Braşov a VI-a ediţie a Jamboreei Naţionale Române. Este a doua Jamboree organi­zată de „Cercetaşii României” după 1990 când a renăscut în ţara noastră Mişcarea Cerceta­şilor, precedentele ediţii având loc la Piatra Neamț (1930), Sibiu (1932), Mamaia (1934), Brașov (1936) şi Sălişte, judeţul Sibiu (2011).
Centrul local „Mircea cel Bă­trân” Râmnicu Vâlcea va fi re­pre­zentat la marea întâlnire a cercetaşilor de la Cristian cu un contingent format din șase te­merari (11-14 ani), 38 de explo­ratori, șase seniori (19-24 ani) şi cinci lideri adulţi care vor însoţi cele cinci patrule participante.
La Jamboreea de la Cristian vor participa peste 1500 de cer­ce­taşi din România, dar şi din alte ţări cum sunt Anglia, Franţa, Israel, Republica Cehă, Slovacia ş.a.
Programul Jamboreei este deosebit de bogat şi se va desfăşura într-un cadru simbolic care face trimitere la era tehnologică în care am intrat de curând şi provocările cărora va trebui să le facem faţă. Pregătiţi pentru aceasta, cercetaşii au găsit logo-ul potrivit care este „Schimbă perspectiva”. În pro­gram vor fi activităţi de învăţare şi de formare de abilităţi, vizite la Braşov, şi expediţii de 1-3 zile în masivele montane Piatra Cra­iului şi Bucegi.