Centrul oncologic din Râmnicu Vâlcea devine realitate


După cum v-am informat la momentul oportun, Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat, în sedinţa din 28 februarie 2019, concesionarea, prin licitaţie publică, a unui teren viran din curtea Maternităţii, neutilizat în prezent, în suprafaţă de 1472 mp. Scopul acestui demers a fost reprezentat de construirea unui centru de radiodiagnostic şi radioterapie. Licitaţia, care s-a desfăşurat, după parcurgerea procedurilor legale, în data de 23.05.2019, a avut trei ofertanţi, stabilindu-se și câștigătorul.
Pe 18 iunie, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat contractul de concesiune a terenului cu firma câștigătoare a licitației. Pe acest teren urmează să fie edificate, în maxim doi ani, construcţiile destinate serviciilor medicale, precum şi dotarea şi utilarea acestora. Durata concesiunii este de 25 de ani şi poate fi prelungită pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata iniţială, iar cuantumul redevenţei lunare este echivalentul a 950 euro, calculat la cursul de schimb comunicat de BCR la data efectuării plăţii.

Un beneficiu real pentru cei peste 5.000 de vâlceni suferinzi

Construirea acestui centru de radiodiagnostic şi radioterapie în municipiul Râmnicu Vâlcea va da o speranţă mai mare la viaţă vâlcenilor care suferă de această boală cumplită şi care, în prezent, au la dispoziţie pentru diagnostic şi tratament doar Laboratorul de medicină nucleară şi Secţia Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, care are o capacitate de 50 de paturi. În viitorul centru de radioterapie vor fi asigurate atât radioterapia bolnavilor cu afecţiuni oncologice realizate în regim de spitalizare de zi, cât şi servicii ce constau în diagnostic şi monitorizare evoluţie boală (atât în spital, cât şi în ambulatoriu), precum şi tratament medicamentos (citostatice, imunomodulatori, hormoni, factori de creştere etc.).
„Realizarea acestei investiţii, cu o valoare estimată de aproape 8 milioane de euro, este pentru noi un mare pas în asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru cei peste 5.000 de vâlceni diagnosticaţi cu această afecţiune şi care acum sunt îngrijiţi, pe rând, cu programare, în cele 50 de paturi ale Secţiei de specialitate din cadrul SJU Vâlcea. Sunt foarte mulţumit că acest proiect al nostru prinde contur şi că, în circa doi ani de zile, vom avea la Râmnicu Vâlcea un Centru de radiodiagnostic şi radioterapie ultramodern, în care să poată fi diagnosticaţi şi trataţi, la timp, toţi bolnavii, fără ca medicii să fie nevoiţi să stabilească liste de priorităţi”, au fost cuvintele lui Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, pe marginea acestui subiect.

Serviciile vor putea fi decontate prin CAS

După ce va deveni operațional, Centrul oncologic din Râmnicu Vâlcea va oferi radiodiagnostic şi radioterapie ultramoderne, servicii medicale de diagnosticare, monitorizare evoluţie boală şi tratament, de nivel european. Foarte important de precizat este faptul că aceste servicii vor putea fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin Programul Naţional de Oncologie.
„Vâlcenii merită să aibă, în judeţul lor, un loc în care să poată lupta cu această boală cumplită, având la îndemână nişte «arme» performante, mânuite de specialişti pregătiţi, astfel încât, la finalul luptei, să iasă ei învingători. Asta ne dorim pentru ei şi ne vom implica în realizarea acestui obiectiv. Aceste servicii vor putea fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin Programul Naţional de Oncologie. Centrul va oferi şi alte avantaje, cel mai important, în opinia mea, fiind crearea de noi locuri de muncă, atât cu caracter temporar (pe parcursul celor 18 luni de investiţie), cât şi cu caracter permanent, pe durata existenţei unităţii medicale în care se estimează a lucra 60 de medici, fizicieni, asistenti medicali, infirmiere, personal administrativ şi de curăţenie. Să fie într-un ceas bun şi să ne ajute Dumnezeu să ducem la bun sfârşit acest proiect de suflet, care va uşura viaţa miilor de vâlceni care se confruntă cu boli oncologice şi al cărui număr creşte, an de an”, a mai punctat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.
℗ Articol de promovare ℗

Posting....