Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

28 septembrie 2020

Cei mai noi 27 de polițiști vâlceni au depus jurământul de credință


• aceștia au fost îndeaproape urmăriți de prefectul județului, dar și de șefii Inspectoratului de Jandarmi și Inspectoratului pentru Situații de Urgență

„Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect, şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce îmi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”, astfel au jurat credinţă cei 27 de poliţişti în cadrul festivităţii care s-a desfăşurat luni, 11 iulie, în sala de şedinţe a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Cum a decurs festivitatea?

Noii poliţişti au depus jurământul de credinţă faţă de patrie în prezenţa prefectului judeţului Vâlcea – Radu Renga, şeful IJJ Vâlcea – locotenent colonel Grigore Ciauşescu, şeful ISU Vâlcea – colonel Adrian Mesescu. La depunerea jurământului, alături de cei mai noi dintre polițiștii vâlceni s-au aflat rudele şi prietenii.
Depunerea jurământului de credinţă al poliţiştului va reprezenta pentru aceştia, de-a lungul carierei, legământul faţă de ţară, lege şi români. Ceremonialul la care facem referire s-a încheiat cu felicitarea noilor poliţişti de către şeful inspectoratului. Reamintim că, la data de 1 iulie, 12 poliţiste şi 15 poliţişti s-au prezentat la datorie. Astfel, până la plecarea la cursul de pregătire intensivă, ei se vor familiariza cu noul loc de muncă şi cu noii colegi.

Ce urmează să facă polițiștii?

Începând din 25 iulie, timp de trei luni de zile, noii poliţişti vor participa la cursul de iniţiere în carieră, un curs de pregătire intensivă. În acest timp, ei vor fi instruiţi de profesori şi poliţişti specializaţi din cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina. Aici, noii oameni ai legii vor avea posibilitatea de a desluşi tainele slujbei de poliţist, astfel încât munca lor să nu aibă niciun secret, iar odată ajunşi la posturile de poliţie unde îşi vor desfăşura activitatea să aplice legea în mod corespunzător.

Un alt examen „le paște” pe cele mai noi cadre. După acesta, vor începe lupta cu infractorii

După finalizarea cursului, timp de 3 luni, ei se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă. El le va arăta ce presupune munca de poliţie, iar din acest moment noii polițiști vor avea şi dreptul folosirii armamentului din dotare. Ulterior, vor susţine un examen de definitivare în profesie.
Astfel, la finalul întregului stagiu de pregătire, cei 27 de noi polițiști vor dobândi deprinderi practice specifice, ei fiind apţi pentru a se alătura celorlalţi colegi în lupta împotriva infractorilor.

Alte articole de la Politie