Ce riscă părinții unor copii care au făcut o FARSĂ LA 112?


Angajații Secției 10 Poliție Rurală Măciuca și cei ai Postului de poliție Laloșu, alături de voluntari din comună și pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, au intervenit vineri, 3 septembrie 2021, pentru găsirea unor minori rătăciți în pădure. În cele din urmă, s-a constatat că băieții au făcut, de fapt, o glumă proastă.
La data de 3 septembrie, ora 17.52, o femeie a apelat numărul unic de urgență 112, sesizând faptul că doi copii plecați pentru a culege plante în pădurea din comuna Laloșu ar fi anunțat o rudă, printr-un sms, că s-ar fi rătăcit, cerând ajutor.
„A fost organizată imediat o echipă de căutare pentru identificarea minorilor, aceștia fiind găsiți, după aproximativ o oră și jumătate de la apelul pe 112. Ei au mărturisit polițiștilor că nu au fost rătăciți, anunțând acest lucru… în glumă. Părinții minorilor vor fi sancționați contravențional, în baza Legii nr. 61/1991, pentru lăsarea nesupravegheată a minorilor”, ne-au comunicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.
Polițiștii au atras atenția părinților că sunt direct răspunzători pentru supravegherea copiilor minori, iar comiterea de către aceștia de fapte antisociale, poate atrage sancționarea părinților sau tutorilor. De asemenea, polițiștii au mai precizat că utilizarea abuzivă a numărului unic de urgență 112 sau alertarea nejustificată a echipajelor de intervenție atrage consecințele prevăzute de lege!
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al IPJ Vâlcea