CE CĂUTA VICEPRIMARUL ANDREI GHEORGHIU la Ambasada Rusiei?


Useristul din Vâlcea s-a aflat printre invitații misiunii diplomatice la un eveniment dedicat „dezvoltării tradiției de relații comerciale și economice reciproc avantajoase cu Federația Rusă”
În contextul creșterii temerilor de război la hotarul ucraineano-rus, viceprimarul Râmnicului, Andrei Gheorghiu, a fost invitat și a participat la Ambasada Rusiei la București, unde a și vorbit despre oraș celorlalți edili din țară:
„Pe 10 decembrie 2021, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România V.I. Kuzmin s-a adresat reprezentanților autorităților locale, precum și antreprenorilor români și ruși în cadrul întâlnirii «Oportunități de cooperare bilaterală» organizată la Ambasada Rusiei la București cu sprijinul «Romanian Investment Zoom Program».
V.I. Kuzmin a prezentat pe scurt problemele cheie ale relațiilor comerciale și economice globale moderne, care sunt caracterizate prin creșterea sentimentelor protecționiste și desfășurarea războaielor comerciale. S-a subliniat importanța eliminării barierelor politizate în calea dezvoltării relațiilor de afaceri bilaterale. Ambasadorul a reamintit celor prezenți că Rusia desfășoară activități sistematice pentru crearea și dezvoltarea structurilor economice de integrare, cum ar fi Uniunea Economică Eurasiatică, BRICS și altele.
Ambasadorul Rusiei i-a chemat pe reprezentanții cercurilor de afaceri din România să trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei despre unele intenții imaginare de a submina fundamentele democrației occidentale, și să abordeze procesul de stabilire a cooperării comerciale de pe pozițiile unui calcul pragmatic clar.
La rândul lor, participanții români au vorbit în detaliu despre potențialul economic și investițional al regiunilor lor, manifestându-și interesul pentru dezvoltarea tradiției de relații comerciale și economice reciproc avantajoase cu Federația Rusă”, informează un comunicat al Ambasadei Rusiei în România.
risia