Cât valorează 200.000 de țigări de contrabandă? Un vâlcean a dat o «țeapă» mare bugetului statului


Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea au efectuat, la data de 17 august 2020, două percheziții domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, într-un dosar de contrabandă cu țigări.
„În baza unor mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare, la imobilele unui bărbat de 35 de ani bănuit de contrabandă. La imobilele vizate au fost descoperite și confiscate peste 200.000 de țigarete de contrabandă diferite mărci și suma de 700 de euro. În urma probatoriului administrat organele de cercetare penală au dispus reținerea bărbatului pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din Cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. Prejudiciul cauzat reprezentând taxe vamale, accize și T.V.A. este de peste 150.000 lei”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Vâlcea.
Polițiștii vâlceni au mai anunțat că, în această cauză, cercetările vor continua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea pentru stabilirea întregii activități infracționale. La data de 18 august, bărbatul a fost prezentat instanței de judecată pentru dispunerea de măsuri legale.
Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din I.G.P.R. și luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Vâlcea.
• Compartimentul de Relații Publice al IPJ Vâlcea

Posting....