„Cântecele Cernei” au ajuns deja la a cincea ediţie


Ca de obicei de 1 iunie, trupele şi ansamblurile folclorice din sudul judeţului , şi nu numai, concurează pe scena Căminului Cultural din Fârtăţeşti în cadrul unei competiţii care, anul acesta, va împlini cinci ani. Edilul Voicescu spune că localitatea sa nu-şi mai poate permite să nu ţină acest eveniment: „La ce muncă extraordinară şi rezultate s-au obţinut cu copii de la Dozeşti care au ajuns şi prin străinătate cu căluşul lor, ar fi culmea să punem capăt evenimentului. Nici nu se pune problema, aşa că aşteptăm pe toată lumea de 1 iunie la Fârtăţeşti pentru un spectacol folcloric în toată regula!”
Uite ursul, nu e ursul…
Vestea că prin împrejurimi, mai precis, prin vecinii de la Roşiile, un urs de vreo 300 de kilograme îşi face de cap prin gospodăriile şi avuţia oamenilor nu a prins contur şi la Fârtăţeşti. Chiar dacă au fost şi semnale pe raza comunei sale, primarul Voicescu respinge varianta: „Care urs, domne?! Ursu Gheorghe, Ursu Vasile, Ursu Dumitru, ce dracu, ne ţinem de poante… N-aţi văzut că toate relatările şi poveştile alea cu ursul au apărut la sfârşit de săptămână când omul mai merge la un botez, la o nuntă şi mai consumă şi el ceva… Normal că dup-aia vede urşi, balauri şi alte minuni d-astea…”
„Felicitările mele PNL-ului: Păsat a privatizat deja Consiliul Judeţean!”
Primarul Fârtăţeştiului se declară uluit de faptul că, în doar trei luni de zile, liberali „au făcut pe dracu-n patru şi au privatizat Consiliul Judeţean.” Nicolae Voicescu a ajuns la această concluzie după ce a cerut ajutor la Gheorghe Păsat pentru asigurarea co-finanţărilor: „Am două hârtii de la Consiliul Judeţean care fac istorie, pur şi simplu. Eu le cer ajutor pentru co-finanţări şi ei mă trimit la bănci. Aţi mai auzit aşa ceva în lumea asta?! Bravo, fraţilor, asta da privatizare! Ce Oltchim sau CET, băieţii au privatizat direct CJ-ul…”