CAMPANIA DE VACCINARE AVANSEAZĂ PUTERNIC în Vâlcea: mii de persoane au trecut deja prin centrele de vaccinare!


Campania de vaccinare a început, de câteva zile, pentru persoanele care se încadrează în etapa a doua, conform directivelor stabilite de către reprezentanții Ministerului Sănătății. Vâlcenii au demonstrat deja că nu se tem să fie înțepați și injectați cu vaccinul anti-COVID, ei trecând deja în număr mare pragul centrelor de vaccinare amenajate la noi în județ. Mai mult decât atât, ei s-au programat deja în număr mare încât cu greu mai pot fi găsite locuri libere pentru ultimele zile ale lunii ianuarie, și acestea în centrele de vaccinare din Brezoi, Bălcești, Horezu sau Drăgășani! În Râmnic, deocamdată, nu mai sunt deloc locuri libere!
Conform informațiilor venite de la Prefectura Vâlcea, până luni (inclusiv), în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul nostru, demarată în data de 4 ianuarie 2021, au fost vaccinate 3.301 persoane. Aici sunt avute în vedere atât persoanele din din etapa I (personal medico-sanitar), cât și cele din etapa a II-a, dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului care desfășoară activități în domenii esențiale). Doar luni, 18 ianuarie 2021, până la ora 16.30, fuseseră vaccinați 631 de vâlceni.
„Cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare a început, la nivelul județului Vâlcea, sâmbătă, 16 ianuarie 2021, dată la care au fost imunizate 206 persoane din cadrul centrelor rezidențiale din județ. Până în acest moment, nu a fost înregistrată nicio reacție adversă la vaccinul anti COVID-19 la beneficiarii centrelor rezidențiale. Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro, au transmis reprezentanții Prefecturii Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea