CAMPANIA DE VACCINARE «A ACCELERAT» ÎN VÂLCEA! Aproape 9% din populație este imunizată cu ambele doze


În după-amiaza de 4 mai 2021, reprezentanții Prefecturii Vâlcea au prezentat date actualizate privind campania de vaccinare anti-Coronavirus care se desfășoară în județul nostru. Astfel, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, demarată în Vâlcea la data de 4 ianuarie 2021, au fost vaccinate până la nivelul datei de 3 mai 2021 (inclusiv) 55.381de persoane.
Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1, cât și la doza nr. 2) a fost de 89.551. Dintre acestea, 77.834 au fost doze de vaccin Pfizer BioNTech, 3.244 doze de vaccin Moderna și 8.437 sunt doze de vaccin AstraZeneca. Numărul persoanelor din Vâlcea vaccinate cu doza nr. 1 este de 55.381, iar cel al persoanelor care s-au vaccinat inclusiv cu doza a doua a ajuns la 34.172. Procentual, numărul persoanelor care s-au vaccinat cu ambele doze este de aproape 9% din întreaga populație a județului nostru.
În context este de amintit că, la Centrul de vaccinare de la Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, există și un flux de vaccinare pentru populație. În cadrul celorlalte centre comunitare din județ sunt patru echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea. Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.
Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea