„Calitatea aerului e bună spre foarte bună”


• declară șeful APM Vâlcea, Alin Voicescu
Întrebat, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Vâlcea, care este calitatea aerului respirabil la nivelul Râmnicului, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Vâlcea, Alin Voicescu, a dat asigurări că situația este una bună, fără probleme.
„Calitatea aerului este bună spre foarte bună. Prin cele două stații se emit zilnic buletine, cu datele necesare, care pot fi consultate fie pe site-ul Agenției, fie pe calitateaer.ro. Chiar aș putea spune că, la stația amplasată în apropierea Grădinii Zoologice, au fost unele valori mai ridicate, comparativ cu cele de pe platforma industrială, dar nimic îngrijorător. S-a construit foarte mult în zona aceea, multe dintre case au încălzire pe cărbuni. Dimineața sunt înregistrate valori mai mari ca urmare a funinginii din aer și tocmai de aceea rezultatele sunt ușor mai scăzute. Dar, în general, este bine. Avem o calitate a aerului bună spre foarte bună”, a menționat directorul APM Vâlcea, Alin Voicescu.
Și, după cum completa prefectul județului, Florian Marin, nici activitatea de pe platformă nu mai este aceeași pentru a se înregistra valori ridicate ale poluării. Cele două stații: VL 1 și VL 2, sunt amplasate astfel: prima în apropierea Grădinii Zoologice, iar cea de-a doua pe platforma industrială.