Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

3 august 2020

Călătorești cu mijloace de transport în comun? Ești obligat să fii «mascat» și să-ți dai numele și adresa!


Conform Hotărârii nr. 9/.06.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, din miercuri, 7 aprilie, operatorii de transport local, intrajudețean și interjudețean de persoane, prin curse regulate sau curse speciale, au obligația de a nota datele de identificare (nume, prenume, adresă de domiciliu) ale tuturor persoanelor care urcă în autovehicul. Datele vor fi strânse și, la cerere, vor fi transmise către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea sau organele de poliție pentru efectuarea unor eventuale anchete epidemiologice în cazul transmiterii comunitare a virusului SARS-CoV-2.
În ceea ce privește purtarea măștilor de protecție, care pot fi din orice material, nu doar cele chirurgicale, tot de marți, administratorii spațiilor comerciale sau de orice fel unde au acces cetățenii, pot interzice pătrunderea în incinte a tuturor celor ce nu se protejează.
Autoritățile publice locale au obligația de a asigura spații de carantină, special amenajate, în vederea cazării persoanelor care intră în țara noastră din zonele afectate de COVID-19. Când autoritățile vor fi puse-n imposibilitatea identificării unor astfel de spații, se va recurge la sprijinul prestatorilor de servicii sau la orice alte centre de carantină, în condițiile stabilite de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea. În cazul în care anumiți operatori de servicii care dispun de spații de carantină refuză punerea lor la dispoziția autorităților, se va recurge la rechiziționarea acestora.

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Comunicate