Buducnost s-a dovedit o „nucă” prea tare pentru SCM


Sâmbătă seara, în cel de-al treilea meci de verificare susținut în cadrul turneului amical din Muntenegru, handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea și-au măsurat forțele cu cea mai puternică dintre cele patru formații prezente la întrecere. Echipa gazdă, Buducnost Podgorica (viitoare adversară a Vâlcii în grupele Ligii Campionilor), a evoluat foarte bine în prima repriză, antrenorul Dragan Adzici folosind cele mai bune jucătoare pe care le-a avut la dispoziție. Defensiva campioanei României a «scârțâit» în anumite momente de pe parcursul primei reprize, în pofida intervențiilor foarte bune ale portăriței Batinovici. Echipa muntenegreană, fostă câștigătoare a Ligii Campionilor, a intrat la vestiare cu un avantaj destul de consistent, de nouă goluri (scor 21-12).
Vâlcenele au dat semne vizibile de «trezire» în repriza secundă, fiind mult mai precise în apărare, dar și mai arțăgoase în ofensivă. Actul secund a fost mult mai echilibrat, cu un oarecare plus pentru SCM Râmnicu Vâlcea, care, la un moment dat, a redus ecartul la cinci goluri. Partida s-a încheiat cu victoria meritată a muntenegrencelor, scor 33-27.
Cele mai bune marcatoare ale echipei noastre din meciul de sâmbătă cu Buducnost au fost: Asma Elghaoui (opt goluri), Iryna Glibko (cinci goluri) și Kristina Liscevici (cinci goluri).
Pentru SCM Râmnicu Vâlcea, eșecul suferit sâmbătă seara a fost cel de-al doilea de la turneul amical din Muntenegru după ce, vineri seara, echipa noastră pierduse și în fața vicecampioanei Franței, Brest Bretagne Handball la un singur gol diferență (scor 34-35).

Al doilea joc dintre Vâlcea și Buducnost începe peste câteva ore

În această seară de duminică, 11 august, tot în Sala Moraca din Podgorica, cele două echipe se vor reîntâlni. Partida va începe de la ora 19.30. Să sperăm la un meci mai bun al fetelor noastre, chiar dacă, așa cum spunea și antrenorul Florentin Pera, în astfel de jocuri rezultatele contează mai puțin.

Pera: „Dacă doream rezultate, jucam în compania unor echipe modeste”

Într-o declarație acordată pentru Gazeta Sporturilor la puțin timp după încheierea partidei de sâmbătă cu Buducnost Podgorica, antrenorul celor de la SCM Râmnicu Vâlcea a oferit mai multe explicații despre comportarea echipei noastre la acest turneu amical. Florentin Pera a punctat faptul că jucătoarele se află în perioada de pregătire, fiind necesar ca ele să se acomodeze cu rigorile meciurilor disputate contra unor echipe puternice din Europa. Tehnicianul echipei noastre a mai precizat că SCM Râmnicu Vâlcea a dorit de la acest turneu o pregătire în compania unor cluburi puternice și că dacă s-ar fi urmărit doar obținerea unor victorii în serie echipa ar fi disputat meciuri amicale în compania unor adversare mai slabe.
„Ne-am dorit să jucăm împotriva unor adversari de Liga Campionilor. Am vrut să vedem ce probleme mai avem de rezolvat. Dacă doream rezultate, jucam în compania unor echipe modeste. Dar așa nu progresezi ca echipă”, au fost cuvintele antrenorului Florentin Pera.

UP-DATE:
În ultimul meci de pregătire, disputat duminică seara, echipa gazdă, Buducnost Podgorica, s-a impus din nou în fața echipei râmnicene, scor final 28-19.

Sursă foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea