Baia Mare a avut milă de jucătoarele de la HC Municipal


• campioanele din Maramureş s-au impus la nouă goluri diferenţă: 31-22 (17-11 la pauză)

După înfrângerea la 18 goluri suferită duminică pe terenul braşovencelor de la Corona (scor 22-40), vâlcencele de la HC Municipal erau considerate nu numai victime sigure în faţa campioanei din Baia Mare, dar şi „favorite” certe pentru o înfrângere la scor usturător. Prima parte a disputei de miercuri împotriva campioanelor din Maramureş a arătat însă cu totul altceva, Vâlcea rezistând mai bine de un sfert de oră. Janina Luca&Co. au început cât se poate de curajos partida, iar după câteva minute de la primul fluier, tabela indica 3-0 în favoarea echipei noastre. Era evident că minunea nu putea ţine prea mult. Însă, şi în preajma minutului 10, tot gruparea râmniceană se afla la conducerea „ostilităţilor” elevele antrenorului Dumitru Muşi având un avans de trei goluri, scor 5-2. Fără să forţeze, prin prisma experienţei, dar şi a unităţii de grup superioare, campioanele de la Baia Mare au revenit rapid în ecuaţia întâlnirii. Peste numai câteva minute, acestea au reuşit să egaleze (scor 8-8). Iar din acest moment, jocul a intrat pe un făgaş normal am putea spune, cu maramureşencele dând „tonul” întâlnirii. Diferenţa de scor dintre cele două echipe a crescut la trei patru-goluri, pentru ca, în ultimele momente ale întâlnirii, Baia Mare să puncteze de alte două ori. La pauză, tabela indica un avantaj de şase goluri în favoarea campioanei en-titre, scor 17-11.
Pauza s-a dovedit de bun augur pentru echipa noastră, vâlcencele continuând să lupte pentru a evita o nouă umilinţă, similară celei de la Braşov, şi după revenirea de la „cabine”. Gruparea de la poalele Capelei a dat dovadă că poate pune probleme campioanelor din Baia Mare, Vâlcea apropiindu-se, la un moment dat, la un ecart de patru-cinci goluri, 13-17 şi 14-19. Aşa cum era de aşteptat, maramureşencele au impus apoi ritmul şi au tăiat până şi ultima speranţă a vâlcencelor legată de obţinerea unui rezultat pozitiv. Diferenţa de şase goluri s-a refăcut la mijlocul reprizei secunde, Baia Mare conducând cu 21-15 şi 23-17. Pe finalul parti­dei, chiar dacă nu au forţat mai deloc, elevele antre­norului Costică Buceschi au ajuns să conducă şi la nouă (scor 28-19), respectiv zece goluri diferenţă (scor 30-20). În cele din urmă, Baia Mare s-a impus la nouă goluri diferenţă, scor final 31-22.

Derby-ul etapei s-a disputat în Bucureşti. CSM a învins Corona!

Pe lângă duelul de la Vâlcea, runda intermediară din Liga Naţională a început miercuri cu un meci deosebit de interesant. CSM Bucureşti a primit vizita braşovencelor de la Corona în derby-ul etapei a opta. Elevele danezei Mette Klit, fostă antrenoare secundă la CS Oltchim, au început mai bine partida, bucureştencele instalându-se la conducere încă din primele minute. Uşor-uşor, cu Mica Brădeanu în mare formă, Corona a dat senzaţia că poate „fura” măcar un punct jucătoarelor din Capitală. La pauza întâlnirii, CSM Bucureşti a intrat cu un avantaj de numai două goluri, scor 12-10. Numele echipei învingătoare s-a decis pe parcursul reprizei secunde. Chiar dacă braşovencele alcătuiesc o formaţie mai omogenă, ele jucând de mult timp împreună, individualităţile bucureştencelor au fost decisive. Grupul fostelor jucătoare de la Oltchim şi câteva dintre perlele internaţionale transferate în pauza competiţională au fost la înălţime şi au adus victoria formaţiei din Capitală. La finalul întâlnirii, CSM Bucureşti s-a impus la şase goluri diferenţă, scor 25-19. În urma rezultatelor consemnate în primele două partide din Liga Naţională, Baia Mare a preluat „fotoliul” de lider al întrecerii. Totuşi, bucureştencele de la CSM îl pot recâştiga peste numai câteva zile. Duminică, în Baia Mare, se va disputa, cu un avans de două săptămâni, primul meci din cadrul etapei a IX-a. Atunci cu începere de la ora 17.15, în Sala Sporturilor din judeţul Maramureș va avea loc o adevărată confruntare a titanilor: HCM Baia Mare – CSM Bucureşti.

Campionatul se va întrerupe pentru două săptămâni

La finalul celor două zile încărcate cu handbal de calitate din Liga Naţională, întrecerea feminină de elită se va întrerupe pentru mai bine de două săptămâni. Oficialii Federaţiei Române de Handbal au luat această decizie pentru a permite naţionalei antrenate de selecţionerul Gheorghe Tadici să se reunească şi să susţină câteva meciuri amicale în ţară, dar şi în Ungaria. Scopul acestor partide de verificare este reprezentat de pregătirea jucătoarelor în vederea participării la Campionatul European, turneul final fiind programat în luna decembrie a acestui an, în Ungaria şi Croaţia. Aşa cum se cunoaşte, România va avea ca adversare în prima fază a competiţiei, în Grupa B, echipele similare ale Danemarcei, Norvegiei şi Ucrainei. În numerele viitoare ale publicaţiei noastre vom reveni cu programul jocurilor de verificare pe care le va susţine selecţionata tricoloră în perioada imediat următoare, precum şi cu lotul complet de sportive pe care selecţionerul Tadici l-a convocat. Oricum, HC Municipal Râmnicu Vâlcea nu va avea nicio jucătoare prezentă la lot, Janina Luca, chemată la acţiuni anterioare, nemaifiind convocată.
Campionatul se va relua în data de 19 octombrie. Atunci, cu prilejul etapei a IX-a, HC Municipal va avea de trecut peste un alt „hop” dificil, deplasarea pe terenul moldovencelor de la HCM Roman.

Rezultatele etapei a VIII-a

HCM Rm. Vâlcea – HCM Baia Mare 22-31
CSM Bucureşti – Corona Braşov 25-19
Următoarele meciuri s-au disputat ieri-seară, după închiderea ediţiei noastre:
U. Cluj – SCM Craiova
Mureşul Tg. Mureş – HCM Roman
HC Zalău – Cetate Deva
Unirea Slobozia – CSM Ploieşti
HC Dunărea Brăila – U. Constanţa

Clasament: HCM Baia Mare 21p, CSM Bucureşti 20p, Corona Braşov 19p, SCM Craiova 18p, HC Dunărea Brăila 15p, HCM Roman 11p, HC Zalău 9p, Unirea Slobozia 9p, HCM Râmnicu Vâlcea 8p, Cetate Deva 7p, Universitatea Alexandrion Cluj 5p, Universitatea Neptun Constanţa 3p, CSM Ploieşti 3p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.