Autoritățile din Păușești-Otăsău intră-n noul an fără datorii


84.000 lei au fost alocați comunității din Păușești-Otăsău în vederea achitării arieratelor, iar 89.000 lei au revenit lucrărilor la drumuri. Potrivit declarației pri­ma­rului Gheorghe Pârvulescu (foto), au fost achitate toate da­toriile înregistrate ca urmare a realizării unor in­ves­tiții pe plan local. Totodată, din banii primiți pe dru­muri, autoritățile locale au decis să realizeze rigole pe ulițele sătești, asta deoarece și timpul este favorabil.

Soluție temporară pentru 400 de familii

Cum plouă, cum accesul către satul Păușești-Otăsău devine greoi. Și la ultimele precipitații abun­dente, timp de câte ore, 400 de familii din sat au ră­mas izolate. Tot ce s-a putut face a fost crearea unei căi provizorii. „Am intervenit cu forțe proprii și am rezolvat, temporar, accesul către sat. Ideea este că la fiecare ploaie drumul devine impracticabil și, până nu se rezolvă, total, problema, vom mai avea de-a face cu astfel de situații”, a declarat edilul Pârvulescu.

Marea problemă: banii însoțitorilor persoanelor cu handicap

Conform legii, autoritățile locale trebuie să achite 10% din sumele aferente însoțitorilor persoanelor cu handicap. Din păcate, lucrurile nu stau așa de simplu. Dacă autoritățile și-au făcut treaba, alocând procentul indicat în lege, banii de la Guvern întârzie. „Suntem în urmă cu banii pe trei luni. De fapt, noi, autoritățile locale, ne-am făcut datoria. Guvernul este cel care nu a trimis sumele necesare”, a mai precizat primarul Gheorghe Pârvulescu.