Au venit irakienii la CJ Vâlcea!


• din fericire, doar pentru o întâlnire de afaceri

Ca urmare a unei invitaţii trimise recent de către preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat (foto, stânga), ambasadorului Re­pu­blicii Irak în România, oficialul asiatic a acceptat să facă o vizită de afaceri în judeţul nostru. Astfel, sâm­­bătă, la orele prânzului, sala de şedinţe a CJ Vâlcea a fost gazda întâlnirii dintre preşedintele Pă­sat şi am­ba­sadorul Omer Ahmed Karim Berzinji (foto, centru), dele­gaţia oaspeţilor fiind formată din trei persoane.
La discuţiile privind îmbunătăţirea relaţiilor comerciale dintre cele două state au luat parte mai mulţi oameni din politica şi administraţia vâlceană, dintre care amintim: vicepreşedintele CJ Vâlcea, Romulus Bulacu, primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu, primarul comunei Olanu, Gheorghe Anghel, directorul DSVSA, Mihai Miclea, consilierul judeţean Adam Jinaru, deputatul Traian Dobrinescu. De asemenea, la întâlnire au fost prezenţi şi fermieri importanţi din judeţ. Oaspeţii din Irak s-au arătat interesaţi de potenţialul crescătorilor de animale din Nordul Olteniei şi Sudul Transilvaniei. Pe lângă discuţiile pe teme economice, ambasadorul Irakului a oferit asigurări că războiul din ţara sa împotriva terorismului se va termina curând, iar parteneriatul economic dintre cele două state va avea o altă dimensiune.

Ambasadorul Irakului i-a vizitat pe fermierii vâlceni

În partea a doua a vizitei, delegaţia irakiană a avut posibilitatea de a se deplasa în judeţ pentru prezentarea unui important abator şi a zonelor în care fermierii cresc animale. Aflat la sfârşit de mandat, ambasadorul Republicii Irak la Bucureşti (care va ocupa anul acesta un post de ministru în guvernul din ţara sa) a ales judeţul Vâlcea pentru o ultimă vizită în România. „Am adresat, oficial, o invitaţie Ambasado­rului Republicii Irak la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Omer Ahmed Karim Berzinji pentru a canaliza interesul oficialilor irakieni spre oportunităţile judeţului Vâlcea. În mod îmbucurător, invitaţia a fost acceptată şi consider întâlnirea ca fiind una benefică pentru fermierii din zona de nord a Olteniei. Însă am încercat să nu ne rezumăm doar la acest aspect, prezentând şi alte oportunităţi economice. L-am asigurat pe domnul ambasador de tot sprijinul instituţiei Consiliu­lui Judeţean Vâlcea pentru potenţialii parteneri economici externi”, a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat.