ATÂT DE TARE SE TEM VÂLCENII DE AC!? Doar 4% din populația județului a fost imunizată cu ambele doze de vaccin!


În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4 ianuarie 2021, au fost vaccinate, până la data de 22 martie 2021 (inclusiv), 26.472 de persoane. Acest număr se referă la vâlcenii care au primit una sau ambele doze de vaccin, fiind vorba despre persoane încadrate atât în etapa I – personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a – dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale.
Conform informațiilor transmise de Prefectura Vâlcea în seara de 22 martie 2021, numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate până la acea dată (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) era de 38.668. Dintre acestea, 31.844 era doze de vaccin Pfizer BioNTech, 2.698 doze de vaccin Moderna și 4.186 doze de vaccin AstraZeneca.
Numărul persoanelor vaccinate cu doza nr. 1 era de 26.472, iar numărul persoanelor vaccinate și cu doza nr. 2 era de 12.256. Astfel, este lesne de calculat că procentul vâlcenilor care au primit ambele doze de vaccin nu se ridică nici măcat la 4% din populația întregului județ (adică 12.256 raportat la aproximativ 390.000 locuitori)!

Unde se pot vaccina vâlcenii?

Vă reamintim că, în județul Vâlcea, pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare, sunt momentan operaționale 11 centre de vaccinare comunitare:
• patru centre în municipiul Rm Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale „Anton Pann”, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10 și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca);
• un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu);
• un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39);
• un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi);
• un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”);
• un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu” );
• un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al Liceului Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca);
• un centru în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul căminului cultural – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca).
În cadrul acestor centre de vaccinare deschise până în prezent funcționează și trei echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea. Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea