Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

10 iulie 2020

Asociația Română a Apei deschide seria întrunirilor anului 2019


• Apavil S.A., prezentă la ședințele Asociației Române a Apei
În perioada 23 – 25 ianuarie, la Petroșani, s-a desfășurat ședința membrilor Comitetului Teritorial Olt – Jiu al Asociației Române a Apei. Întrunirea a avut ca temă prezentarea raportului de activitate al CT Olt – Jiu pe anul 2018, a planului de activități pe anul 2019, dar și aspecte ale implementării proiectelor prin POIM și probleme privind activitatea curentă a operatorilor.
Acestei întruniri i-a urmat, în perioada 31 ianuarie – 03 februarie 2019, la Sucevița, ședința de lucru a Consiliului Operatorilor Furnizori de Servicii de Alimentare cu Apă și Canalizare. Ordinea de zi a cuprins, în principal, puncte referitoare la problemele (legislative, instituționale, financiare) cu care se confruntă operatorii regionali în implementarea Programului Operațional Infrastructură Mare POIM 2014 – 2020. De asemenea, au fost dezbătute subiecte de actualitate în ceea ce privește desfășurarea activității operatorilor regionali, cum ar fi: clarificarea unor aspecte ce decurg din aplicarea Regulamentelor U.E.; modul de aplicare a Legii nr. 298/2018 privind unele măsuri în domeniul protecției apelor; strategia nămolului; utilizarea produselor biocide în tratarea apei potabile, conform Regulamentelor Europene; stadiul implementării POIM 2014 – 2020 și stadiul implementării financiare POIM la 31.12.2018; Ordinul pentru modificarea reglementării tehnice „Normativ privind proiectarea, execuția și exploatarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare a localităților”. O importanță deosebită s-a acordat noii perioade de programare FESI 2021 – 2027 – Oportunități de finanțare și condiții favorizante, punându-se accent pe principalele caracteristici ale noului cadru pentru politica de coeziune 2020 – 2027.
Societatea Apavil S.A. va fi prezentă, de asemenea, si la întrunirile Comisiei de Comunicare – Relații Clienți și Comisiei IT&C ale Asociației Române a Apei – Comitetul Teritorial Olt – Jiu, care vor avea loc în lunile februarie și martie.
• Biroul de Presă al Apavil SA

Poți comenta aici

Alte articole de la Comunicate