Asfalt pe DJ 703 M Perișani – Cornet


• edilul Ion Sandu felicită Consiliul Județean Vâlcea

La finele săptămânii trecute, mai precis pe 9 august, pe DJ 703 M Perișani – Cornetu , la km 5 + 350, s-a turnat primul strat de asfalt în zona cea mai grea a drumului unde din anul 2004 și până în prezent, în timpul ploilor torențiale sau topirii zăpezii, s-au creat mari probleme. Potrivit declarației primarului comunei, Ion Sandu, la fiecare viitură mare de ape ale pârâului Băiașu apa eroda până la stâncă și astfel cetățenii rămâneau de fiecare dată fără trecere auto în acest punct; mașinile circulau pe ruta ocolitoare Titești-Bratovești-Racovița.
„De cele mai multe ori, pentru rezolvarea situației, interveneam cu resurse proprii până ce RAJDP reușea să vină pentru rezolvare; norocul a sosit în anul 2016, după calamitățile din vara anului 2015, când rapoartele noastre de sinteză pe calamități au convins pe cei de la Consiliul Județean Vâlcea să dispună proiectarea lucrărilor pentru trei puncte „La Stânca mare” „La Spânzurata” și „Bănuța” din satul Băiașu, (punct rezolvat definitiv cu resurse locale prin devierea pârâului și acoperirea craterului cu umplutură de piatră și pământ). Felicit conducerea Consiliului Județean Vâlcea pentru că a reușit să obțină finanțare de la Ministerul Dezvoltării pentru rezolvarea problemelor majore ale acestui drum”, a precizat edilul din Perișani, Ion Sandu.
Totodată, alesul local din Perișani crede că, la cum s-au proiectat și executat lucrările, ani mulți de aici înainte, în acea zonă, nu vor mai fi probleme.