Așa cred eu


Vreau ca cetățenii să aleagă oamenii care într-adevăr îi reprezintă. Partidul Social Democrat este un partid care lucrează pentru oameni. Am fost aproape de oameni, nu ne este rușine cu ceea ce am făcut și totdeauna vom rămâne aproape de necesitățile dânșilor!”. Acestea sunt cuvintele candidatului Romeo Rădulescu la finalul unei emisiuni electorale, desfășurată săptămâna trecută la Televiziunea Vâlcea1.

Pentru un „oarecare” în ale politicii ar părea că sunt cuvintele unui social-democrat autentic, probabil și fondator, dacă nu al organizației naționale măcar a celei județene. Cel puțin așa cred eu. Dar nu este așa!

Domnul Romeo Rădulescu este un autentic pedelist, un politician cu un tupeu (vorba unui bun prieten) pe care doar „portocaliii îl au”. Probabil că domnul Romeo Rădulescu nu și-a dat seama că folosește verbul „a fi” la persoana I singular când ar fi trebuit să folosească perfectul compus pentru persoana a III-a plural. Da domnule Rădulescu, actualii colegi ai dumneavoastră au fost aproape de oameni și nu le este rușine cu ce au făcut. Dumneavoastră, în timpul despre care vorbiți, ați fost exact în tabără opusă. Cea care a închis spitale, a tăiat pensii, a micșorat salarii și a caracterizat permanent PSD-ul ca principal inamic. Dumneavoastră, la fel cum remarcam acum aproximativ 10 zile despre Liviu Dragnea, dați dovadă de o nesimțire politică majoră cerând votul celor pe care i-ați denigrat și porcăit ani în șir.

Corect ar fi fost să spuneți „ne este rușine cu ceea ce am făcut”. Așa cred eu!