Arhiepiscopia n-a uitat semnificația Sfintei Învieri: Gesturi de mare omenie în Săptămâna Mare


Activități sociale la Parohia Ionești II

La Parohia Ionești II, din Protopopiatul Drăgășani, s-a desfășurat, în data de 11 aprilie, Proiectul social-filantropic „Liturghia faptelor”. „Proiectul își propune sprijinirea persoanelor cu posibilități materiale reduse din cadrul parohiei. 20 de bătrâni singuri și 7 copii cu probleme sociale, se află în atenția permanentă a parohiei. Un caz aparte îl reprezintă cel al copilului Justin Pirnea, de 10 ani, care împreună cu tatăl său locuiește într-o baracă din Balastiera Ionești, neavând o locuință proprie, parohia fiind implicată în identificarea unor spațiu locativ apropiat de școală”, a precizat Părintele Constantin Diaconu.

Pachete cu alimente pentru beneficiarii Cantinei sociale a Protoieriei Râmnicu-Vâlcea

Joi, 13 aprilie, beneficiarii Cantinei sociale a Protoieriei Râmnicu-Vâlcea au primit din partea Arhiepiscopiei Râmnicului daruri constând în pachete cu alimente și produse tradiționale de Paști: „Am încercat să oferim toate cele necesare acestor persoane, oferindu-le în felul acesta posibilitatea să întâmpine sărbătoarea Învierii Domnului așa cum se cuvine, cu masa plină și cu mare bucurie în suflet. Menționăm că obiectul de activitatea al Cantinei sociale a Protoieriei Râmnicu-Vâlcea este de a presta servicii sociale gratuite persoanelor aflate în situaţii economice și sociale deosebite, prin oferirea unei mese calde în fiecare zi, de luni până vineri, unui număr total de 32 de persoane, care, potrivit anchetelor sociale întocmite, nu dispun de posibilități financiare”, a precizat doamna Viorica Adriana Iancu, Asistent social în cadrul Centrului Eparhial.

Alimente și haine pentru mai multe familii aflate în situații de risc

Vineri, 14 aprilie, a avut loc o acțiune social-filantropică prin care mai multe persoane provenite din familii aflate în situații de risc social, care se află în evidența Sectorului Social, au primit daruri constând în obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, pachete cu alimente și produse tradiționale de Paști, din partea Arhiepiscopiei Râmnicului. „Cu ocazia Sfintelor Sărbători ale învierii Domnului, în Arhiepiscopia Râmnicului, au fost organizate mai multe activități filantropice. Desfășurarea acestor acțiuni au drept scop atât oferirea unui suport material, moral și duhovnicesc acestor persoane, cât și dorința de a le întări convingerea ca Biserica nu este nepăsătoare la problemele cu care aceștia se confruntă”, a precizat doamna Viorica Adriana Iancu, Asistent social în cadrul Centrului Eparhial.

Arhiepiscopia Râmnicului a oferit daruri bolnavilor de la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Băbeni

În Săptămâna Patimilor, Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului a desfășurat mai multe activități social-filantropice prin care s-au oferit ajutoare materiale mai multor familii care se confruntă cu sărăcia, bolnavi sau persoane aflate în centrele de îngrijire. Vineri, 14 aprilie, Părintele Nicolae Proteasa împreună cu doamna Viorica Iancu, reprezentanta Sectorului Social, și enoriași ai Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Râmnicu-Vâlcea, au oferit daruri bolnavilor de la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Băbeni.
„Bucuria sărbătorii Învierii Mântuitorului Hristos o trăim într-un mod aparte, preoți și credincioși, ori de câte ori reușim să fim alături de bolnavii din aceste centre. Vizita noastră își propune să sprijine activitatea misionară a preoților din localitate care sunt alături de bolnavi și desfășoară activități cu caracter duhovnicesc și social. Ceea ce bucură persoanele aflate în suferință nu este valoarea darului, ci faptul trăirii sentimentului de a deveni „special” pentru cineva care îi vizitează. Momentele de sărbătoare încep într-un anume fel prin bucuria pe care ne-o împărtășesc oamenii de aici care ne consideră a fi părinți, frați mai mari sau mai mici, prieteni sau apropiați”, a precizat Părintele Nicolae Proteasa.