Andra Bică a dispus măsuri în școli împotriva fenomenului „Balena albastră”


Pentru a preveni, respectiv a combate fenomenului „Balena albastră”, șefa învățământului vâlcean, Andra Bică, a dispus măsuri în toate școlile din județ. Prezentă la o întrunire cu autoritățile județene pe această temă, Andra Bică a precizat și ce anume s-a făcut în unitățile școlare: „Preventiv, în urma apariției cazurilor din Iași, conducerea Ministerului Educației a transmis măsurile pentru stoparea fenomenului. Măsurile s-au aplicat de acum o săptămână. Au fost organizate ședințe cu părinții, preponderent în mediul rural. S-a discutat cu părinții privind siguranța online a copilului, diriginții au vorbit cu elevii, urmând să fie transmisă orice schimbare de comportament, de ce întârzie copilul la ore”.
La rândul său, cms. șef IPJ Vâlcea, Bogdan Berechet, a precizat că, în ultimele săptămâni, au existat mai multe sesizări din partea părinților și a profesorilor, dar numai în două situații există indicii cum că ar fi vorba despre jocul periculos, situații aflate în cercetare.
Pe de altă parte, managerul SJU Vâlcea, dr. Dan Ponoran, susține că cele două cazuri nu sunt din Stoilești și Olanu, cum s-a tot vorbit și, într-una din situații, ar fi vorba despre un copil venit la Urgențe cu o răceală care ar fi prezentat pe mâini zgârieturi. De aici și până la a fi făcute în urma jocului „Balena albastră” e cale lungă…