Ambasadorul SUA ne-a donat 250 de cărți


• Hans Klemm a primit din partea Biblioteci Județene „Antim Ivireanul” un exemplar al primul cotidian particular din Româna – „Curierul de Vâlcea”

Astăzi de dimineață, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” a avut oaspeți de seamă. Cel care a trecut pragul lăcașului cultural a fost ambasadorul S.U.A. în România, Excelența sa Hans Klemm. Alături de soție și avându-l alături și pe directorul Bibliotecii, Remus Grigorescu, Hans Klemm a făcut un tur al instituției culturale. Ambasadorul SUA în România a aflat despre activitatea fiecărei secții în parte, arătându-se încântat de volumul mare de cărți al bibliotecii, de titlurile interesante descoperite. La secția „Periodice” chiar a avut curiozitatea să afle câte ziare sunt la nivel de județ, înmânându-i-se, cu această ocazie, și un exemplar al primului cotidian Independent din România după 1989, „Curierul de Vâlcea”, cotidian care, ca articol de fond, anunța vizita ambasadorului. A ținut să păstreze acel exemplar. La final, Excelența Sa Hans Klemm le-a mulțumit autorităților și conducerii bibliotecii pentru primirea călduroasă făcută lui și soției sale, s-a arătat impresionat de prezentarea făcută lăcașului cultural: „Toate acestea denotă angajamentul dumneavoastră, domnule director, față de cărți, față de educație. Am donat 250 de cărți, volume din literatura americană, cărți de referință, dar, făcând un calcul, constat că donația reprezintă doar 0,05% din fondul de carte al bibliotecii. Vom continua să colaborăm”.

Au fost prezenți la vizita ambasadorului Hans Klemm: președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, prefectul Radu Renga, primarul Mircia Gutău, „vicele” CJ Adrian Bușu, edilii Florinel Constantinescu – Călimănești, Mihai Mateescu – Băile Govora, șeful CARP Râmnicu Vâlcea, Grigore Răban, politicieni, cadre didactice, medici și alții.