„Am ajuns să retrăim situaţia dinainte de 1989, când apropiaţii lui Ceauşescu aveau acces la alimente din import, apă caldă și căldură, iar cei mai mulți dintre români îngheţau de frig în case”


Sună una dintre concluziile triste formulate de către Daniela Oteșanu
Săptămâna trecută, Daniela Oteșanu, deputat de Vâlcea, a prezentat o declarație politică în care, pe lângă faptul că l-a «urecheat» pe prim-ministrul demis Florin Cîțu, a atras atenția asupra unor aspecte care îi îngrijorează, deja destul de tare, pe mulți dintre români.
„Premierul demis Cîţu a condamnat vâlcenii şi toţi românii din localităţile reprezentate de PSD la austeritate în prag de iarnă pentru a se răzbuna pe toţi cei care au votat moţiunea de cenzură! Am ajuns să retrăim situaţia dinainte de 1989, când apropiaţii lui Ceauşescu aveau acces la alimente din import, apă caldă și căldură, iar cei mai mulți dintre români îngheţau de frig în case, stăteau pe întuneric şi făceau foamea. La fel a procedat prim-ministrul demis, Florin Cîţu, care şi-a achitat datoriile de la Congresul PNL către primarii PNL care l-au uns şef de partid şi a împărţit firmiturile rămase către primarii PSD, care sunt cei mai numeroşi din ţară şi conduc cele mai mari comune şi oraşe. Practic nu au mai contat deloc tipul localităţii, mărimea, numărul de locuitori, investiţiile în derulare, problemele specifice fiecărei comunităţi locale, ci doar carnetul de partid. Astfel, vâlcenii şi toţi românii au fost împărţiţi în cetăţeni de rangul întâi şi cetăţeni de mâna a doua”, a atras atenția Daniela Oteșanu.

Oteșanu acuză că, în Vâlcea, primarii liberali ar fi fost favorizați

„În judeţul Vâlcea, oraşele conduse de primari PNL au primit 700.000 de lei, în timp ce oraşele cu aleşi locali de la PSD au primit 100.000 de lei. La fel, comunelor liberale din județ le-au fost alocaţi 300.000-400.000 de lei, în timp ce comunelor social-democrate le-au fost repartizaţi câte 50.000 de lei. Aceeaşi situaţie a fost şi în cazul consiliilor judeţene şi primăriilor din toată ţara. Mai grav este faptul că sunt primării care au primit zero lei, bineînţeles, pe acelaşi criteriu – că au conducere PSD. Mentalitatea retrogradă, nepăsarea, cinismul şi reaua-voinţă a premierului demis Cîţu, manifestate în legătură cu alocarea discreţionară a banilor din Fondul de rezervă al Guvernului către autorităţile locale au scos la suprafaţă adevărata faţă a PNL. Astfel, locuitorii judeţului Vâlcea, după ce au fost tăiaţi de la alocările de fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, acum au aflat că dacă locuiesc în comune şi oraşe conduse de primari PSD nu au dreptul la un trai decent, la apă curentă, la drumuri asfaltate, nu au acces la unităţi sanitare şi de învăţământ modernizate şi dotate pentru că nu fac parte din gaşca de liberali din echipa câştigătoare a fantasticului Cîţu”, a acuzat reprezentanta județului nostru în Parlamentul României.