Alte vești proaste: S-AU ELIBERAT CÂTEVA PATURI LA ATI, dar nu pentru că s-ar fi însănătoșit pacienții!


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, actualizate la data de 7 aprilie 2021 (inclusiv) pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și acum, au fost confirmate 14.938 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 259 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora era următoarea: 19 – asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 223 – cu forme medii, 17 – internate în secția ATI. De remarcat este faptul că numărul persoanelor internate la ATI în județul nostru cunoaște o ușoară scădere față de săptămâna trecută. Însă, din păcate, scăderea numărului pacienților internați la ATI nu se datorează în primul rând faptului că s-ar fi însănătoșit, ci pentru că unii dintre aceștia au decedat. Dacă luni, în dreptul Vâlcii erau contorizate 254 de decese provocate de infectarea cu Coronavirus de la începutul declanșării pandemiei, miercuri, acest fatidic număr ajunsese la 257.
În județ, sunt înregistrate 13 focare de SARS-CoV-2. Acestea se manifestau în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice. De precizat că numărul focarelor COVID active în județul nostru în această săptămână este în scădere față de săptămâna trecută. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.857 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

TELVERDE la care vâlcenii pot anunța nerespectarea regulilor de protecție sanitară

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. De asemenea, reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 4 iulie 2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, au informat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă transmis marți seara.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea

Posting....