Alte incertitudini pentru SCM Râmnicu Vâlcea: când se joacă meciurile din Cupa României!?


În această perioadă, reprezentanții Federației Române de Handbal traversează o perioadă cu destulă presiune care se pune asupra lor! După cinci-șase săptămâni de când echipele de handbal au început pregătirile pentru viitorul sezon competițional, doar câteva dintre acestea au reușit să dispute abia primele meciuri amicale (și acestea prin alte țări). Din cauza pandemiei de Coronavirus, în România, desfășurarea sporturilor de echipă în săli este… aproape interzisă. Nu ne putem noi pronunța cu privire la oportunitatea aplicării unor reguli atât de stricte de către autoritățile sanitare românești, dar cert rămâne faptul că prin alte state se pot disputa meciuri! Tocmai de aceea spunem că oficialii FRH au o presiune mare asupra lor, mai ales că, peste foarte puțin timp, ar trebui să se dispute chiar primele jocuri oficiale. Jocuri pe care chiar FRH le programase. Numai că, aflați în această situație, cu interdicția disputării jocurilor în sală, reprezentanții forului de specialitate au anunțat amânarea unora dintre competițiile pe care le programaseră.
La feminin, prima competiție care are deja de suferit este Cupa României (întrecere aferentă sezonului 2019/2020 rămasă a se disputa de la faza sferturilor, adică de unde a fost întreruptă în luna martie din cauza declanșării pandemiei). Printre echipele care sunt angrenate în această întrecere se află și SCM Râmnicu Vâlcea. Astfel, și programul echipei noastre a fost modificat, sportivele pregătite de antrenorul Florentin Pera nemaiavând de disputat meciuri în week-end-ul de la sfârșitul acestei săptămâni, ci abia în perioada 3-6 septembrie 2020. Asta, desigur, dacă oficialitățile sanitare se vor îndura să permită desfășurarea partidelor de handbal!
În faza sferturilor de finală, SCM Râmnicu Vâlcea va întâlni Dunărea Brăila. În eventualitatea unui succes, echipa noastră va întâlni Rapidul (care este deja în semifinale după ce a învins SCM Craiova într-un meci disputat înainte de instituirea stării de urgență). Învingătoarea din celălalt sfert de finală, CSM București sau SCM Slatina, își va măsura forțele cu Gloria Buzău. După cum se poate observa, cele două mari rivale, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, nu se pot întâlni decât în finala competiției.