Alo, mai e cineva sănătos la cap prin CJ?! „Balamucul Județean” recită poezii la căpătâiul Vâlcii!


• „baronita” cronică a lui Cristian Buican ține județul fără președinte la CJ
• alesul liderului liberal pentru cârma Consiliului s-a făcut de râs cu versuri bâlbâite din Scrisoarea III

Visul de măreție al lui Cristian Buican ține în șah un județ întreg. Nimeni  nu mai înțelege nimic din strădaniile infinite ale președintelui PNL de a-și bloca rivalul Pistol din drumul către succesiunea lui Ion Cîlea. După ce vineri, liberalii s-au făcut de râs într-o ședință extraordinară cu Victor Stănculescu în prim plan, ieri a venit rândul lui Gică Păsat să „exceleze” în penibil total. Astfel, după două tentative disperate de revenire la normal, județul tot fără președinte de Consiliu Județean rămâne pentru că juriștii liberali în frunte cu Stănculescu nu reușesc să găsească portița legală de a-l arunca din funcția de vicepreședinte pe Bogdan Pistol și de a-l înlocui cu Gheorghe Păsat, pentru ca apoi să-l catapulteze la cârma Consiliului: „Mai avem nevoie de 3-4 zile, nu moare județul dacă mai așteptăm un pic!” a fost explicația halucinantă a consilierului Dumitru Tărășenie la momentul în care a anunțat că PNL refuză ordinea de zi a ședinței extraordinare de ieri. Vădit jenat de halul în care s-a prezentat, din nou, grupul liberalilor vechi, Romulus Bulacu și-a cerut scuze pentru aceste întârzieri recunoscând că „împărțirea ciolanului” este aproape de final: „Suntem 90% hotărâți, dar mai e nevoie de câteva zile…” Cu o sală înmărmurită de ceea ce se întâmpla, consilierul Păsat a considerat că este momentul ideal pentru o picătură de lirism. Bâlbâit până la Dumnezeu, jenant ca dracu, nepotrivit pentru oricine altcineva… dar lirism. Așa că, a scos o hârtie și a început să recite liniștit din Eminescu. Scrisoarea III, mai exact.  După nici cinci secunde sufocate de penibilul extrem atins de către Păsat, forfotul sălii l-a înghițit subit pe jalnicul recitator prin care Buican vrea să conducă județul până la alegerile din primăvară. Dar rușinea nu era desăvârșită așa că în scenă a trebuit să sară eternul și fascinantul Dumitru Persu care a recitat din memorie, cu dicție, cu tunet, cu emfază, cu simțire patriotică, adică, după manual, aceeași poezie.

PSD-ul îl susține public pe Pistol
Vicele Persu a declarat de la microfonul ședinței de ieri că social-democrații sunt gata să-l voteze pe Bogdan Pistol pentru funcția de președinte interimar. Chiar dacă a spus că o face pentru liniștea județului, este clar că opțiunea PSD-ului este menită să adâncească prăpastia care se cască de la o zi la alta între liberali și să-l îndepărteze pe Buican de fotoliul de la CJ. Pentru vicele liberal, varianta continuării gherilei liberale rămâne singura opțiune: „Nu am de gând să demisionez!”
Independenții au cotit-o iar
Blocajul din legislativ reconfirmat ieri dimineață se datorează și celor trei dezertori uneperisto-pepedediști: Doru Filip, Tiberiu Georgescu, Petre Grigore. Dacă până acum au mers cu majoritatea, fie de dreapta, fie de stânga, ieri, cei trei au decis să fie de partea PSD-ului, să voteze ordinea de zi și să-i mai lase o dată în offside pe liberali să se facă, din nou, de râs cu ideile și pretențiilor lor nemăsurate. Cu un scor de 16-16, remiza a fost completă.
Mâine, iar extraordinară
De vinerea trecută și până mâine, adică în spațiul a doar patru zile lucrătoare, Consiliul Județean se întrunește pentru a treia oară în speranța deșartă de a ieși din impas. Cum Dumitru Persu a anunțat că întâlnirea va avea loc la solicitarea social-democraților, sunt șanse destul de mari ca scenariul haotic de luni dimineață să fie cu repetiție și să fie nevoie de încă o extraordinară, pentru vineri.

Împărțeala liberală
Vineri, după ce a votat ordinea de zi pentru a se răzgândi în cel mai jenant mod cu putință atunci când s-a ajuns la punctul dedicat eliminării lui Pistol, majoritatea liberală a trecut și un proiect privind repartizarea pe unități teritorial administrative a sumei de 3.043 mii lei pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală. Două au fost categoriile alese de peneliști 33.000 și 26.410 lei. Numai localitățile  Alunu, Boișoara, Cernișoara, Dăești, Frâncești, Golești, Grădiștea, Laloșu, Lădești, Lăpușata, Lungești, Mateești, Măciuca, Mădulari, Mitrofani, Mihăești, Milcoiu, Muereasca, Olanu, Orlești, Oteșani, Păușești, Păușești Măglași, Perișani, Pietrari, Racovița, Roșiile, Runcu, Sălătrucel, Stănești, Șirineasa, Tetoiu, Titești, Vlădești, Voineasa, Zătreni au intrat în prima categorie. În ceea ce privește orașele , centrele liberale, adică   Băbeni, Berbești, Brezoi, Călimănești, Horezu și Ocnele Mari au luat câte 100.000 lei în vreme ce redutele roșii, precum Bălcești sau Băile Olănești au primit numai 35.000 lei.

Posting....