Află cum trebuie să folosești vopseaua de păr pentru o colorare reușită


Îți dorești să obții culoarea mult dorită în urma vopsirii și părul să rămână într-o condiție bună? Află că poți avea aceste două lucruri chiar și atunci când alegi să te vopsești singură acasă. Tot ce trebuie să faci este să alegi cu grijă o vopsea de păr profesională, a unui brand renumit, și să ai grijă când și cum o pregătești.

Desigur, orice produs de tipul vopselei de păr va afecta rezistența și aspectul părului, însă dacă îl vopsești cu atenție vei diminua aceste efecte negative. În plus, există câteva reguli/sfaturi pe care este musai să le urmezi pentru ca întregul proces să se desfășoare în cele mai bune și sigure condiții.

Definește scopul pentru care ai decis să te vopsești!

Primul și cel mai important aspect la care trebuie să te gândești atunci când alegi să îți vopsești singură părul acasă este scopul. Vrei doar să acoperi firele de păr albe sau îți dorești o schimbare de look? În funcție de răspunsul la această întrebare poți opta fie pentru o vopsea de păr cu amoniac, ideală pentru o acoperire completă și de durată a firelor de păr albe, fie pentru o vopsea de păr fără amoniac, care va lăsa părul mai sănătos, însă culoarea va rezista mai puțin.

Nu uita să faci testul de alergie înainte de a aplica vopseaua de păr!

Este foarte important să nu sari peste testul de alergie, mai ales dacă este prima dată când te vopsești. Alergiile există și pot fi foarte neplăcute. Este important să urmezi acest pas chiar dacă nu te știi alergică la nimic. Până la urmă, cu amoniac sau fără, vopseaua de păr este un produs cu ingrediente chimice puternice.

Atenție la bolurile în care amesteci vopseaua de păr!

Dacă ai citit până acum instrucțiunile vopselelor de păr, ai observat probabil că unele dintre ele menționează necesitatea preparării vopselei de păr în vase din materiale plastice, în nici un caz metalice. Acest lucru este necesar pentru că ingredientele chimice oxidează la contactul cu metalele, reacțiile chimice obținute în urma acestei combinații fiind dăunătoare pentru păr și pot determina manifestarea unor alergii severe.

Asigură-te că ai toate instrumentele necesare la îndemână!

În procesul de vopsire a părului, vopseaua nu este singurul produs necesar. Pentru ca întreaga porțiune a rădăcinilor să fie acoperită și părul să poată fi vopsit uniform pe toată lungimea sa este foarte important să fie foarte bine pieptănat și descurcat, deci ai nevoie de un pieptene. Vei mai avea nevoie de clame de păr pentru a despărți și prinde porțiunile de păr, de o pensulă specială pentru aplicarea corectă a vopselei, care să dispună de un capăt special pentru separarea șuvițelor de păr, de pelerină de protecție, de șervețele pentru a curăța eventualele pete.

Nu ignora mănușile de protecție din interiorul pachetului!

Deși pot fi uneori incomode, este important să folosești mănușile de protecție, pentru că va fi foarte dificil să elimini complet petele de culoare obținute pe mâini în urma procesului de vopsire, mai ales că întregul proces poate dura până la 30-40 de minute sau chiar mai mult, în funcție de lungimea părului. Cu cât vopseaua va rămâne mai mult timp pe mâini, cu atât va fi mai greu de îndepărtat. Până și profesioniștii de la saloane le poartă și știu ei de ce.

Alege o vopsea de păr de la un brand renumit!

Este important să analizezi foarte bine ofertele înainte de a alege cea mai bună vopsea de păr. Dacă știi deja ce nuanța îți dorești, caut-o pe cea care să conțină și ingrediente de origine naturală, pentru o protecție sporită a părului în timpul vopsirii.
GEROCOSSEN este printre puținele brand-uri care se dedică, în permanență, dezvoltării unor game de produse cu eficacitate dovedită, care au la bază ingrediente de origine naturală. Gama Color Plus este cea care cuprinde vopsele de păr profesionale, la baza cărora se găsesc uleiul de măsline, keratina și proteinele de mătase, ingrediente intens hrănitoare și hidratante. Alege și tu cele mai bune vopsele de păr din gama Color Plus GEROCOSSEN și convinge-te singură de eficacitatea acestora!