Adio, Ion Cîlea


Astăzi, în cea mai tristă zi pentru social-democrați vâlceni, fostul președinte al Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, va fi condus pe ultimul drum. Cel mai important om al administrației vâlcene din ultimul deceniu va fi înmormântat în Cimitirul „Sfântul Ioan” din Râmnicu Vâlcea, ceremonia fiind programată de la ora 12.00. Evenimentul ce va rămâne de tristă amintire pentru mulți dintre locuitorii județului nostru promite să aducă laolaltă numeroși politicieni de anvergură națională, dar și nenumărați simpli cetățeni, dornici să își ia rămas bun de la președintele lor. De asemenea, trebuie amintit faptul că Ion Cîlea va fi condus pe ultimul drum cu onoruri militare, acesta fiind ridicat în trecut de către fostul președinte al României, Ion Iliescu, la rangul de cavaler. Ionuţ POPA

În aceste clipe cuvintele sunt de prisos. Ele nu mai au puterea să schimbe destinul bunului nostru prieten și colaborator Ion Cîlea, trecut în neființă, după o boală necruțătoare. Mai pot cel puțin să aline suferinţa familiei, rudelor și apropiaților, să le facă trecerea mai ușoară prin aceste clipe de răscruce. Cuvintele noastre, precum și zecile de mesaje din ziar, nu sunt vorbe goale, spuse că așa trebuie. Sunt sincere și vrem să ajungă la inima celor dragi din familia lui Ion Cîlea, să ne înțeleagă că atât mai putem face și că le suntem cu toții alături.
Timp de 25 de ani de când ființează, Curierul de Vâlcea a pulsat și bune și mai puțin bune, dintr-o colaborare demnă, corectă, bazată pe profesionalism și respect cu bunul nostru prieten, colaborator, OM – Ion Cîlea.
Dumnezeu să-l odihnească de-a dreapta sa! Condoleanțe familiei îndoliate!
Curierul de Vâlcea

Cu profundă tristețe și durere, conducerea și salariații S.C. CET Govora S.A.
regretă dispariția celui care a fost DR. ING. ION CÎLEA, OM de o aleasă noblețe sufletească, cinstit, corect, puternic și demn, devotat CET Govora ca nimeni altul, mereu în sprijinul salariaților, care și-a dăruit întreaga energie dezvoltării societății și așezării ei în rândul unităților economice puternice ale județului.
Sincere condoleanţe familiei îndurerate!

Cu durere în suflet îmi exprim regretul pentru trecerea în nefiinţă a domnului Ion Cîlea – preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi al Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat. Transmit, pe această cale, sincere condoleanţe familiei și multă putere pentru a trece peste această grea încercare. Dumnezeu să-l odihnească!

Aurel Vlădoiu, deputat PSD

Dispariţia dintre noi a lui Ion Cîlea reprezintă o pierdere importantă nu numai pentru cunoscuţi şi apropiaţi, oameni a căror viaţă a marcat-o prin forţa şi prin prezenţa sa permanentă de spirit, ci şi pentru social-democraţia din România. Pe parcursul întregii sale cariere politice, Ion Cîlea a fost un exemplu de devotament, de abnegaţie şi de seriozitate, într-un mediu politic ce îi va simţi fără îndoială lipsa.
În cei aproape zece ani în care s-a aflat în fruntea organizaţiei judeţene Vâlcea, Ion Cîlea a reuşit să transforme această organizaţie într-una dintre cele mai puternice şi mai dinamice filiale social-democrate din România. În acelaşi timp, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea a fost promotorul unui stil eficient de a face administraţie publică, apropiat de cetăţeni şi de nevoile lor.
În aceste momente dificile, îmi exprim compasiunea faţă de familie şi faţă de toţi cei care au fost apropiaţi de Ion Cîlea. Suntem​ alături de ei la acest moment de pierdere imensă!
Dumnezeu să-l odihnească!
Victor Ponta,
PREŞEDINTE  PSD

Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Ion Cîlea

Cu nespusă durere și profund regret am aflat de trecerea în neființă a marelui om și prieten, Ion Cîlea, Președintele Consiliului Județean Vâlcea. Un om de o deosebită valoare, care s-a remarcat prin profesionalism și competență. Un prieten care a fost alături de cei aflați în nevoie și care a pus, mai presus de orice, interesele comunității locale. Un coleg care ne-a inspirat prin dăruirea și pasiunea sa.
Dispariţia omului și prietenului Ion Cîlea a lăsat un gol imens în sufletul nostru, al tuturor. Singurul loc de unde nu îl poate lua nimeni este inima noastră, unde va rămâne vesnic în amintire. Ion Cîlea va fi mereu alături de noi prin ceea ce a făcut pentru familie și comunitate și prin ceea ce a fost. Un suflet nobil.
În aceste momente de durere, transmitem sincere condoleanțe familiei greu încercate de această tragedie.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

UNIUNEA NAȚIONALĂ A CONSILIILOR JUDEȚENE DIN ROMÂNIA
PREŞEDINTE,
MARIAN OPRIŞAN

Organizația Județeană a Partidului Naţional Liberal, Filiala Vâlcea îşi exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă  a domnului  Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.
Liberalii vâlceni doresc să transmită un mesaj de condoleanţe familiei şi prietenilor și multă putere pentru a trece peste această grea încercare.
Dumnezeu să-l odihnească!
Partidul Naţional Liberal
Filiala Vâlcea

Locuitorii comunei Stroești regretă decesul celui care a fost președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, un om deosebit, un om care a fost alături de comunitate. Sincere condoleanțe familiei!

Întregul colectiv al Casei Județene de Pensii Vâlcea își exprimă adâncul regret în fața celui care a fost dr. ing. Ion Cîlea. Transmitem cele mai sincere și profunde condoleanțe familiei îndurerate, în aceste clipe de întunecată suferință.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Gabriel Andreescu, director CJP Vâlcea

Suntem alături de familia Cîlea, in acest greu moment al trecerii in neființă a Președintelui Consiliului Județean Valcea, Ion Cîlea. Dumnezeu să îl odihnească în pace. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!
Copreşedinte PNL Valcea
Romulus Bulacu

Lacrimi şi dureri nemăsurate curg din inima mea cernită după plecarea la ceruri a Omului ION CÎLEA care şi-a dedicat toată viaţa muncii fără preget şi ajutorării semenilor.
Tuturor salariaţilor ne-a dat ora exactă a fiecărei zile când trebuia să începem munca, dimineţa în zori, şi-apoi să ne prindă seara dedicaţi aceluiaşi scop. De azi cine ne mai trezeşte? Poate tot El de-acolo din înaltul şi luminatul cer.
Dumnezeu să-l odihnească.
Lili Stanciu

Cu mare regret am aflat despre trecerea în neființă a celui care a fost președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea. Pe această cale transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate a celui dispărut și ne rugăm pentru sufletul său. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Primăria comunei Drăgoeşti