A TRECUT LA DOMNUL LA MIEZUL NOPȚII. Medicii au fost neputincioși


Conform informațiilor oferite de agenţia de presă a Patriarhiei Române, Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor (în vârstă de 90 de ani) a încetat din viaţă miercuri, 20 mai, în jurul orei 0.50, la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Această sursă anunță ca decesul a survenit ca urmare unui al doilea atac de cord. Cum se cunoaște Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a fost confirmat cu coronavirus în 20 aprilie, chiar imediat după ce oficiase slujba sărbătorilor Pascale. El a fost transferat de la Spitalul Judeţean Suceava la Institutul „Matei Balş” din București, cu un elicopter, având simptome severe de pneumonie. Alături de el, cu același elicopter a fost adus un alt bărbat, mai tânăr, dar care se afla în stare gravă încă de la momentul la care a fost transportat spre București. Acest pacient a murit după aproximativ o săptămână de la momentul în care a fost transferat la Institutul „Matei Balș”.
„Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în anunţul care a fost postat pe pagina de Facebook a Trinitas Tv, postul de televiziune al Patriarhiei Române.
ÎPS Pimen era născut în localitatea Greabănu, judeţul Buzău, la data de 25 august 1929. El a devenit călugăr în anul 1951. Este cunoscut pentru faptul că a redeschis mai multe lăcaşuri care fuseseră închise în perioada comunistă, printre care Mănăstirea Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.

Posting....