Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

26 noiembrie 2020

A trecut cam neobservat un recent succes românesc la Bruxelles


coca_laurentiu4Candidatul propus de Guvernul României pentru postul de comisar european pentru politici regionale, doamna Corina Crețu, a trecut cu laude și aplauze de audierile și votul parlamentarilor europeni. Timp de trei ore și jumătate, doamna Creţu a răspuns cu eleganță, prompt și la obiect, la zecile de întrebări puse de colegii săi din Parlamentul European. În ciuda unor cârcoteli interne, potrivit cărora reprezentanta noastră ar putea avea probleme la audieri, evenimentul petrecut pe 2 octombrie a fost un real triumf. Este un lucru rar să vezi și să auzi un politician român audiat în direct la nivel extern, ore întregi, asupra competenţelor sale, pentru a se stabili dacă este demn să ocupe una dintre cele mai importante demnităţi publice europene,
Concluzia unanimă a fost aceea că viitorul comisar Corina Crețu se impune ca o personalitate care reprezintă o valoare adăugată la sistemul instituţional european, dar şi o carte de vizită asupra a ceea ce poate da ca forţă umană statul nostru. Românca a avut o prestaţie subliniată de aplauze şi urmată de o decizie imediată şi în unanimitate a Comisiei de specialitate privind susţinerea candidatului nominalizat pentru a face parte din viitoarea Comisie Europeană.
Felicitări merită şi premierul Victor Ponta pentru această propunere, care demonstrează că PSD dispune de cele mai performante cadre atât pentru conducerea treburilor în țară cât și a celor de la nivelul Uniunii Europene.
Laurenţiu Coca, senator PSD

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Politică și Administrație