8 activități pe care merită să le încerci măcar o dată în viață


În cazul în care îți dorești să ieși din zona de confort și ai nevoie de câteva idei de activități care te pot ajuta să realizezi asta, în acest articol vei descoperi opt soluții.

Iată care sunt acestea:

  1. Dormi măcar o noapte la cort – Este o activitate care te scoate din zona de confort și trebuie să o încerci măcar o dată în viață indiferent de vârsta pe care o ai. Va fi mai mult ca sigur o experiență de neuitat, care te va face să te întorci la lucrurile simple și să reușești să te conectezi cu natura. Găsești o mulțime de zone în țară în care poți să dormi la cort, atât în zonele montane cât și la mare ori în Delta Dunării. În plus, dacă vei avea un cort bun și un sac de dormit ok vei reuși să te simți chiar confortabil.
  2. Fă scufundări – Mai ales dacă pleci într-o vacanță în țări precum Egipt, Indonezia, Maldive ori Thailanda este mai mult decât recomandat să încerci această activitate. Lumea din adâncuri este cu adevărat spectaculoasă și vei avea cu siguranță o experiență de neuitat. Dacă nu ai mai făcut treaba asta, cel mai bine este să alegi o experiență de tip Daily diving, în care vei merge în locuri spectaculoase și poți face scufundări timp de câteva ore. Iar dacă îți va plăcea poți încerca și experiențe de tip liveabord, în care vei locui pe barcă și vei face scufundări în mai multe locuri timp de câteva zile.

  3. Joacă poker – Este unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de cărți din lume și merită mai mult ca sigur să îl încerci. Sunt mai multe jocuri poker, astfel ce vei găsi în mod cert ceva să îți placă. Cea mai populară versiune este Texas Hold’Em și este și cel mai simplu de învățat. Iar dacă ești la început poți încerca să joci mai întâi online, mai ales că mizele sunt accesibile tuturor buzunarelor, dacă alegi să te distrezi pe bani reali. Iar apoi te poți distra și împreună cu prietenii, deoarece pokerul este un joc foarte antrenant ce scoate la suprafață spiritul competitiv din oameni.

  4. Aleargă la un semi-maraton – Tot mai mulți oameni aleg această activitate în ultima perioadă. Iar de cele mai multe ori semi-maratoanele sunt organizate și în scopuri caritabile. Astfel, pe lângă faptul că vei face un lucru benefic pentru organismul tău, vei putea să contribui și la o faptă bună. Nu este deloc dificil să termini un semi-maraton, cu puțin antrenament vei reuși să treci peste durerile inițiale în cazul în care nu ești obișnuit cu efortul.

  5. Sari cu parașuta – Sunt șanse mari să te fi gândit măcar o dată în viață la această activitate. Și, până la urmă, de ce să nu o încerci? În momentul în care sari cu parașuta o să ai parte de niște senzații de neuitat. Deși pare periculos, nu este deloc, iar în România vei găsi cu siguranță o mulțime de instructori autorizați și această experiență se va încheia cu bine. Iar în perioada în care vei fi în aer te vei încărca mai mult ca sigur cu multă adrenalină.

  6. Mergi singur într-o vacanță – O altă activitate care te poate scoate din zona de confort este să mergi singur într-o vacanță. De foarte multe ori atunci când mergem în vacanțe obișnuim să plănuim totul cu o atenție sporită, dar poți încerca și altfel. Să mergi pe cont propriu, fără un itinerariu stabilit și să iei decizii spontane. Vei observa că se poate și altfel și că elementul surpriză îți poate aduce experiențe de neuitat. În plus, există posibilitatea să cunoști oameni noi și să legi prietenii.
  7. Mergi la karaoke – O altă activitate distractivă pe care o poți face împreună cu prietenii. Dacă îți place să cânți în duș, poți trece la nivelul următor și să încerci să te distrezi la karaoke. Dacă în sala sunt și necunoscuți, cu atât mai bine, vei reuși poate să treci peste anumite temeri. Nu trebuie să ai neapărat o voce ieșită din comun, vei primi oricum aplauze de încurajare. Important este să te distrezi, mai ales că nu ești la un concurs muzical.

  8. Mergi la un concert într-o țară străină – Dacă îți place muzica, atunci cu siguranță merită să mergi și la un concert într-o țară străină, să simți cum este atmosfera și într-un mediu care nu îți este tocmai familiar. Iar dacă acel concert are loc în fața unui stadion plin, cu atât mai bine. Energia publicului îți va da cu siguranță o stare de bine și îți va genera o experiență de neuitat. Iar dacă tot pleci din țară vei avea posibilitatea să vizitezi și locuri noi.