40 de persoane cu dizabilități, la prima întrunire „Ridică-te și umblă”


Reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea au participat duminică, 12 iunie, în Sala Sporturilor Traian din Râmnic la lansarea activității Asociației „Ridică-te și umblă”. Cele aproximativ 40 de persoane cu dizabilităţi, însoţitorii şi oficialii care au fost prezenţi la prima întâlnire, au făcut ca locul unde este CASA SPORTULUI VÂLCEAN, să fie plină de bucuria cu întâlnirea semenilor cu acelaşi profil şi aceleaşi probleme. Pentru aproximativ trei ore, în Sala Sporturilor s-au putut auzi mărturii ale celor care fără voia lor au ajuns într-o astfel de situaţie şi poveşti de viaţă cutremurătoare, care au marcat pentru totdeauna existenţa semenilor noştri. Nu au lipsit nici momentele muzicale, oferite de eleva Denisa Preoteasa, de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea care a încântat auditoriul cu acorduri de pian, ale muzicii clasice.
De departe, cel mai gustat moment a fost acela al prânzului, unde, pe lângă socializare, toţi participanţii s-au putut bucura de o masă copioasă, oferită de sponsorul S.C. Sano-Vita S.R.L. Toţi cei cu dizabilităţi care au dorit să ajungă la această întâlnire şi din motive obiective nu au avut cum să se deplaseze au luat legătura cu responsabilii de zonă, iar S.C. Horas S.R.L. i-a sprijinit în acest sens.
Conducerea DJST Vâlcea a fost încântată de faptul că a fost gazda unui astfel de eveniment și anunță următoarea întâlnire pe data de 3 iulie, ora 13.00. Pentru detalii şi înscrieri pentru următoarele întâlniri, pot fi contactaţi responsabilii de zonă, Ion (Bebe) Dumitru – 0744838769 şi Gliogoraş Drugea (persoană cu dizabilitate) – 0769000700, Emanuel Unteşu – 0765527102. D.J.S.T. Vâlcea are în vedere în mod special integrarea şi implicarea oamenilor cu dizabilităţi, aceste perle nedescoperite, în cât mai multe evenimente cu caracter sportiv şi social-educativ.
Datele ne-au fost furnizate de către Bogdan Marinescu (foto), director DJST Vâlcea.