30 de vâlceni au învățat totul despre alpinism


Cea de-a V-a ediție a cursului „Școala de orientare turistică și alpinism” a fost bifat, zilele trecute, evenimentul fiind organizat de reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea, în parteneriat cu Clubul de Turism și Ecologie „Buila Vânturarița”. Potrivit datelor furnizate de către Bogdan Marinescu (foto), director DJST Vâlcea, 30 de tineri au participat la cursul de alpinism, îmbunătățindu-și cunoștințele de orientare turistică și învățând despre tehnicile de supraviețuire.
În urma participării la curs, tinerii  au dobândit diverse abilitați ce îi vor ajuta pe parcursul vieții. Cum se folosești busola, cum citești corect harta, cum îți construiești un adăpost, cum să faci foc fără chibrit sau brichetă și acordarea corectă a primului ajutor în situații extreme au fost întrebări la care tinerii au învățat să răspundă în urma celor trei zile petrecute la Centrul de agrement Cozia, prin  probe teoretice și practice.
Participanții s-au declarat încântați de implicarea lor în acest proiect care le-a îndeplinit așteptările, concluzionând că astfel de cunoștințe sunt benefice pentru viața de zi cu zi.
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea va sprijini pe viitor astfel de acțiuni, menite să pregătească tinerii pentru orice tip de situație.