30 de ani împreună. Tribuna adevărului


Cu trei decenii în urmă, pe 22 ianuarie 1990, la primele ore ale zilei da binețe vâlcenilor un oaspete insolit, CURIERUL DE VÂLCEA – ziar născut în focul acelor ore fierbinți ale schimbării de lume.
Timp de trei decenii, „Curierul de Vâlcea” a fost și a rămas tribuna adevărului – cotidianul care și-a luat ca deviză de fiecare zi „Orice adevăr merită citit!”, slujindu-i pe vâlceni cu credință și întreținându-le mândria că fac parte din vechea țară a lupilor getici, din Oltenia de sub munte, parte a României libere și democrate, care nu va abdica niciodată de la principiile fundamentale, constituționale, care o guvernează: stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.
În toți cei 30 de ani trecuți, cu urcușuri și coborâșuri, cu bucurii și necazuri, colectivul de redacție s-a maturizat, primenindu-se continuu, „Curierul de Vâlcea” fiind numit pe drept cuvânt o adevărată școală de jurnalism.
„Curierul de Vâlcea” a promovat permanent în paginile sale, din cele peste 8.050 de ediții de la fondare și până astăzi, statul de drept, democratic și social, în care libertatea și demnitatea omului, justiția dreaptă, dreptul la muncă, la cultură, învățătură, ocrotirea sănătății și bunăstarea tuturor românilor reprezintă valori supreme, în spiritul tradițiilor democrate ale poporului român și al idealurilor din decembrie 1989.
Ziarul de suflet al vâlcenilor – dar nu numai! – va merge, în continuare, pe același drum: al adevărului, cinstei, onestității și corectitudinii, respectului față de om și nepărtinirii. Cu ajutorul bunului Dumnezeu, ne propunem să traversăm, de azi înainte, ani tot mai curați și frumoși, încărcați de adevăr, cinste și dreptate, împreună cu cititorii noștri, de care ne leagă foarte multă iubire.
Cu ocazia acestui jubileu – 30 de ani de la fondarea primului cotidian liber, cu capital prival din România postdecembristă – gândurile noastre se îndreaptă tot spre dragii noștri parteneri de drum, cititorii și colaboratorii, oriunde s-ar afla, cu urarea ca în Noul An 2020 să aibă parte de tot binele din lume, de iubirea celor dragi, de sănătate, belșug și viață lungă!
La mulți ani, Curierul de Vâlcea!
La mulți ani, Vâlcea și vâlceni!