20 DE INTERVENȚII pentru ISU Vâlcea în ultimele 24 ore


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea a gestionat 20 de misiuni, două accidente rutiere și 18 intervenții SMURD.

Accidente pe căile de comunicație rutiere

Luni, 22 august 2022, în jurul orei 07.25, în satul Balota din comuna Racovița a avut loc un accident rutier, respectiv un autoturism răsturnat în afara părții carosabile. În urma impactului au rezultat două victime, neîncarcerate, una fiind asistată medical, la fața locului, de paramedicii SMURD. Pompierii orașului Brezoi au intervenit pentru extragerea din autoturismul răsturnat a trei butelii cu gaz din autoturismul răsturnat, evitând astfel posibilitatea producerii unei explozii ce ar fi putut duce la pierderea de vieți omenești.
Tot luni, în jurul orei 12.45, pe strada Copăcelu din Râmnicu Vâlcea, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. O victimă, neîncarcerată, a fost asistată medical la fața locului de echipajul SMURD. Pompierii militari aparținând Gărzii de Intervenție Râmnicu Vâlcea au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Intervenții SMURD

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină pentru 18 situaţii de urgenţă (două accidente, trei traumatisme și 13 diverse afecțiuni medicale). După acordarea primului ajutor calificat, celelalte persoane asistate au fost transportate la cele mai apropiate unităţi medicale, pentru îngrijiri suplimentare.
Pompierii au reamintit cetățenilor că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!
Sursă foto: Arhivă

• Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea