140 de elevi au participat la „Sanitarii pricepuți”, ediția 2016


Sâmbătă, 14 mai, în incinta Universităţii „Constantin Brâncoveanu”, Crucea Roşie Vâlcea a derulat Etapa zonală Râmnicu-Vâlcea a Concursului „Sanitarii Pricepuţi” ediţia 2016, concurs şcolar de educaţie pentru sănătate şi prim ajutor. Nu mai puţin de 140 de elevi, constituiţi în 20 de echipaje au participat la această competiţie, cu scopul de a se clasa în primele patru ce merg în Etapa Judeţeană din 11 iunie.
La grupa liceu, cele patru echipaje calificate au fost: de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Liceul „George Ţărnea” Băbeni şi Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab”, iar la cea de gimnaziu: de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” şi Şcoala Gimnazială Băbeni. Urmează etapele zonale Horezu şi Drăgăşani.
„Am fost foarte plăcut surprins de numărul mare de participanţi. Anticipam şi doream să văd interesul copiilor vâlcenilor (elevi) pentru a învăţa tehnicile de acordare a primului ajutor, de resuscitare, mai ales că la nivel judeţean, în rândul adulţilor (instituţii publice, firme, locuitori), este foarte, foarte redus, în comparaţie cu alte judeţe din ţară.  Nu mă îndoiesc de faptul că vom reuşi să derulăm cu brio toate etapele concursului, că vom desemna cel mai bun echipaj pentru participarea la etapa naţională, unde va trebui să încerce a egala performanţa echipajului de anul trecut, adică menţiune naţională. Nu avem sponsori, nu avem parteneri încă în organizarea şi premierea salvatorilor de mâine ce participă la acest concurs, şi o fac destul de bine, dar cu sprijinul minunatei echipe de voluntari, al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” Rm. Vâlcea, cu sprijinul cadrelor didactice ce ne ajută în organizare, vom reuşi să organizăm o competiţie de un înalt nivel calitativ, care iată, de doi ani atrage sute de participanţi. În 2015, am avut peste 300 de participanţi pe judeţ, ceea ce spune multe despre interesul şi implicarea, în primul rând, a cadrelor didactice şi mai apoi a noastră ca Filială de Cruce Roşie”, a declarat Ion Cherăscu, directorul Filialei de Cruce Roşie Vâlcea.