13 asociații de proprietari din Râmnic nu au apă caldă


Recent, la sediul redacției noastre s-au prezentat mai multe persoane care au reclamat faptul că asociațiile de proprietari din care fac parte nu mai primesc apă caldă. Oamenii ne-au sesizat faptul că deși se află la zi cu plata asociației, apa caldă le este oprită din cauza celor câțiva rău-platnici care au acumulat, în unele cazuri, datorii foarte mari. Cunoșteam situația cu pricina din comuni­ca­tele de presă pe care CET Govora ni le remisese săptămânile tre­cute, atunci când asociațiile de proprie­tari cu datorii însemnate fuseseră somate să își achite restanțele de urgență. Sau, în caz contrar, urmau să fie debranșate.
Ceea ce s-a și întâmplat. Din in­­formațiile noastre, în această săp­­tămână, nu mai puțin de 13 aso­­ciații de proprietari din Râmnicu Vâlcea erau debranșate de la apa caldă. Asta înseamnă câteva sute de familii care nu mai pot beneficia de acest serviciu in­dispensabil unei vieți civilizate în plină apropiere a sezonului rece. Cu o astfel de problemă se con­fruntă una dintre asociațiile de proprietari de pe bulevardul Tine­re­tului (blocul cu Poșta din cartie­rul Ostroveni). Aici, un domn care ni s-a recomandat doar cu numele scurt, Iliuță, ne-a spus că asocia­ția nu are apă caldă fiindcă anu­mi­te persoane refuză să achite această utilitate. Să vedem ce ne-a spus lo­catarul respectiv: „Dacă dați ceva la ziar, să nu spuneți cum mă cheamă. Puteți trece doar Iliuță în gazetă. Nu vreau să am probleme cu acei oameni care, deși unii au bani, nu vor să plătească asocia­ția. De aia nu avem apă caldă. Am avut și apa rece oprită. Suntem mulți vecini buni-platnici, dar din cauza lor nu mai avem apă caldă. Nu știm ce să mai facem.”

Când oamenii se roagă la Dumnezeu să fie cald afară

Problemă similară se întâl­nește și la o asociație din preajma Complexului „Ostroveni” din ace­lași cartier al orașului. Aici, am avut posibilitatea să stăm de vorbă cu o femeie, fără prea multe posibilități financiare, care se află pe lista rău-platnicilor. „Poate faceți ceva să ne dea și nouă apă caldă. Sau măcar oamenilor care sunt la zi cu plata la asociației. Să nu mai zică de mine că sunt vinovată pentru că nu au ei apă. Oricum, ei mă mai înțeleg că nu am de unde să plătesc. Am da­torie mare, așa este. Nici nu vreau să vă spun cât am de plată. Am pensie de handicap și nu îmi ajung banii… trebuie să mai cumpăr și medicamente, cred că știți cum este. (…) Dacă nu se poate face nimic, nu îmi rămâne decât să mă rog la bunul Dumnezeu să fie cald afară. Când e cald afară, ne e mai ușor să trecem peste perioada asta. Că apa o mai putem încălzi să ne spălăm. Eu mă rog mereu și am încredere că trecem și peste necazul acesta”, sună declarația femeii cu datorii, aproape ireală pentru secolul XXI!

Ce ne-au răspuns reprezentanții CET Govora?

În dimineața zilei de ieri, am luat legătura cu reprezentanții CET Govora (furnizorul de apă caldă din Râmnicu Vâlcea). Folosind adre­sa de e-mail termocet@yahoo.com și numărul de telefon 0250.733.601, le-am transmis doleanțele râmnice­nilor care ne-au contactat pentru a ne semnala pro­blemele cu care se confruntă. Dinspre CET Govora am aflat că, într-adevăr, există 13 asociații de pro­prie­tari care nu primesc apă caldă din cauza neachitării serviciilor de care au bene­fi­ciat anterior. Am mai aflat faptul că, deși inițial figurau 15 asociații somate cu oprirea apei calde, două dintre acestea și-au achitat datoriile, iar acum furnizarea apei calde se realizează fără probleme. Conform spuselor celor de la CET Govora, aceste asociații sunt „Bl. 32 bis Teodor Bălășel” – punctul termic 36, care a fost re­branșată pe 20 septembrie și „Bl. B5 sc. B” – punctul termic 3, care a fost rebranșată pe 21 septem­brie. Reamintim, debranșarea asociații­lor cu restanțe s-a făcut la data de 8 septembrie, aceasta fiind data de la care cele 13 asociații nu mai au apă caldă.
Cât privește posibilitatea re­bran­șării acestor 13 asociații, punc­tul de vedere al celor de la CET Govora a fost extrem de tranșant: „Până nu își plătesc datoriile, nu putem rebranșa cele 13 asociații de proprie­tari. Pentru orice serviciu prestat, cu toții tre­buie să plătim. Cunoaștem nemul­țumirea locatarilor buni-platnici care au de suferit, însă îi rugăm și pe această cale să înțeleagă nece­sitatea recuperării sumelor pe care asociațiile respective le datorează către CET Govora”.

Care sunt cele 13 asociații de proprietari fără apă caldă?

În rândurile următoare, redăm, conform infor­mațiilor transmise de către reprezentanții CET Govora, numele celor 13 asociații de proprietari care nu mai au apă caldă începând cu data de 8 septembrie. Acestea sunt: BL. A25 SC.A- PT3; NR.7 BL.K SC.A – PT BLOC K; NR. 3 ANL – PT 4; BL. CO 1 – PT 5; BL. G 159 SC. A – PT 41; BL. A27/3 – PT 3; NICHITA BL. A23 SC. C,G – PT 3; NR. 18 SC. D – PT 3; NR.2, BL. S1 – PT 6; I.L. CARAGIALE BL. A 28/1 – PT 5; BL. A 1 NR.8 SC A+B – PT 1; BL. A 34/2 – (Pct.Cons.Bl.A 34/2-Sc.C) – PT 5; BL. A 35/2 SC. A,B,C – (Pct.Cons.Bl.A 35/2-Sc.C) – PT 5.

Posting....