Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 octombrie 2020

13 – 0


• Râmnicul va fi condus de PNL, foşti uneperişti, foşti pepededişti şi câţiva independenţi

Şedinţa ordinară a Consiliului Local, convocată ieri la ora 13.00, a durat 55 de minute, timp în care consilierii PNL şi aliaţii lor s-au contrat cu pesediştii primarului interimar Gigi Matei şi secretarul Ion Didoiu. Pe ce? Pe introducerea sau nu, pe ordinea de zi, a unui proiect de hotărâre – pe care secretarul Didoiu nu a pus viza de legalitate – privind luarea atribuţiilor de primar interimar deţinute de Gigi Matei. După 55 de minute în care Legea 215 a fost interpretată în fel şi chip, preşedintele de şedinţă Ion Gherghinaru (PSD) a fost înlocuit cu cel mai vocal dintre consilierii liberali – Grig Crăciunescu.
Văzând că noul preşedinte de şedinţă a fost votat de 14 consilieri, pesediştii lui Matei, uneperistul Ionuţ Nuică şi independentul Bogdan Costinescu au părăsit sala. Cei 14 rămaşi – consilierii PNL, trei foşti uneperişti, doi foşti pepededişti, conservatorul Liviu Boban şi independentul Cosmin Constantinescu – au votat pentru convocarea „de îndată” a unei şedinţei extraordinare.
La ora 14.30, a doua şedinţă a zilei de la Consiliul Local a fost declarată legal constituită de către secretarul municipiului, Ion Didoiu. Aşa cum era de aşteptat, viceprimarul Eduard Vârlan a preluat atribuţiile de primar (cu 13 voturi „pentru”, el fiind singurul care s-a abţinut), iar consilierul Voicu pe cele de viceprimar deţinute până ieri de pesedistul Vasile Cocoş. Gigi Matei a rămas doar cu postul de viceprimar şi este posibil ca azi, când i se vor comunica hotărârile CL, prefectul uneperist Dumitru Cornoiu să atace în contencios administrativ.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Headlines