12 martie, debut «Vinerea Verde» și în Vâlcea


Ministerul Mediului a lansat, miercuri, inițiativa „Vinerea Verde” prin care invită cetățenii să renunțe la autoturism în ultima zi lucrătoare a săptămânii și să folosească mijloace de transport mai puțin poluante. De asemenea, Ministerul își propune ca în acest an unul din patru angajați din instituțiile publice să aleagă vinerea o altă modalitate de deplasare.

„Vom avea mai multe măsuri pe care le vom implementa în următorii ani pentru a eficientiza această inițiativă «Vinerea Verde». În anul 2021 ne dorim să ajungem la această performanță ca unul din patru angajați de la instituțiile publice să aleagă în fiecare vineri o altă modalitate de deplasare. Acest procent trebuie să crească anual astfel încât, în trei ani de zile să ajungem la 50% dintre angajații de la instituțiile publice”, a afirmat ministrul Barna. El a precizat că prin această inițiativă își dorește ca cetățenii să renunțe vinerea la autoturisme și să aleagă mijloace de transport mai puțin poluante.
Sperăm că acest proiect va prinde în județul și orașul nostru pentru ca scopul propus – acela de a reduce poluarea – să fie atins.

Posting....