11 intervenții SMURD într-o zi!


În ultimele zile, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” au fost solicitaţi să intervină pentru acordarea primului ajutor calificat în cazul a 11 persoane. Echipajele au intervenit pentru: două accidente rutiere, trei traumatisme, și șase cazuri cu diverse afecțiuni medicale. După acordarea primului ajutor, toți pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.
Pompierii militari din cadrul ISU au intervenit în data de 8 iulie, ora 16.41, în localitatea Budești pentru stingerea unui incendiu la acoperișul unei bucătării de vară. Până la stingerea incendiului, a ars acoperișul construit din lemn cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de 20 mp. și o prelată din plastic. Cercetările preliminare, efectuate la fața locului, arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică.
În aceeași zi, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Lungești – punct Peret. Flăcările s-au declanșat la instalația electrică a unei combine pentru treierat. Până la stingerea flăcărilor, au ars elementele combustibile  din zona compartimentului motor. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația electrică.
• Compartimentul de informare şi relaţii publice ISU „General Magheru”