100 de euro, suma pentru care un vâlcean este cercetat


În urmă cu foarte puțin timp, prin intermediul unui comunicat de presă, polițiștii Direcției Generale Anticorupție anunță că au finalizat cercetările într-un caz de dare de mită. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
„În fapt, la data de 15.07.2016, în timp ce inculpatul R.I. conducea un autoturism pe o stradă din jud. Vâlcea, a fost depistat de un echipaj de poliție din cadrul I.P.J. Vâlcea conducând sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține permis de conducere. Cu ocazia discuțiilor purtate cu agentul de poliție care întocmea documentele cu privire la faptele constatate, inculpatul R.I. i-a promis acestuia suma de 100 euro pentru a nu întocmi documentele respective și pentru a nu lua măsuri împotriva sa, propunere refuzată în repetate rânduri de polițist”, se arată în comunicatul de presă.

Ce s-a întâmplat ulterior?

În comunicatul de presă la care facem referire se mai arată și faptul că agentul de poliție a sesizat de îndată ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vâlcea. Aceștia din urmă au trecut imediat la efectuarea de cercetări, în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.