10 mai – Ziua Liceului Tehnologic „Ferdinand I” Râmnicu Vâlcea


În ziua de 10 mai 2019, Liceul Tehnologic „Ferdinand I” Râmnicu Vâlcea organizează o serie de activități cultural-artistice și sportive, pentru a marca cei 47 de ani scurși de la înființarea unității de învățământ. Pe lângă elevii și profesorii școlii, vor participa și numeroși invitați: elevi ai altor școli din municipiu și județ, precum și reprezentanți ai inspectoratului școlar județean și ai comunității locale.
Liceul Tehnologic „Ferdinand I” se prezintă cu o carte de vizită pe măsura tradiţiei acestei şcoli şi pe măsura aspiraţiilor celor care îşi desfăşoară munca aici. Înfiinţat în anul 1972 în localitatea Băbeni şi transferat în anul 1975 în municipiul Râmnicu Vâlcea, liceul nostru a urmărit o continuă diversificare și modernizare a ofertei educaționale, prin adaptarea acesteia la aspirațiile elevilor și părinților, precum și la nevoile pieței muncii și ale comunității locale. Toate aceste demersuri au fost posibile prin dezvoltarea calitativă permanentă a bazei materiale, ştiinţifice şi didactice, facilitată de sprijinul acordat de partenerii noștri: Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, autoritățile locale, instituții din comunitate, agenți economici.

Programul Zilei liceului

1.Deschiderea festivă – ora 09.00: prezentarea semnificației zilei istorice de 10 mai, evocarea personalității regelui Ferdinand I, scurt istoric al liceului.
2.Spectacolul – concurs „Ferdinand are talent!”
• Piesele de teatru „Căldură mare”, „Litera P”, „Bacalaureat”;
• Momente de pantomimă;
• Momente muzicale oferite de elevi: ansamblul de fluierași, ansamblul de muzică populară, interpreți de muzică ușoară;
• Demonstrații de lupte și box
3.Home made with love – târg gastronomic organizat de profesori și elevi
4.Surprize dulci în pinata – tort aniversar
5.Un copil, un profesor, o floare – cea mai frumoasă jardinieră
6.Flashmob – Pro Ferdinand
7.Sport, mișcare, sănătate – dansuri sportive
8.Tombolă cu premii
Informațiile prezentate ne-au fost oferite de către reprezentanții Liceului Tehnologic „Ferdinand I” Râmnicu Vâlcea.