Ziua și infracțiunea


• fie că este vorba de tâlhării sau violențe, vâlcenii se dovedesc campioni la astfel de fapte
Polițiștii din Râmnicu Vâlcea au depistat în flagrant o persoană care ar fi încercat să sustragă 60 de litri de motorină dintr-un autotren parcat pe raza municipiului. Astfel, în data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 1.00, polițiștii au depistat, pe timpul patrulării, un bărbat de 31 de ani, din municipiu, în timp ce sustrăgea motorină din rezervorul unui tir. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că persoana bănuită ar fi încercat să sustragă aproximativ 60 de litri de motorină. La fața locului au fost identificate alte două persoane, un bărbat și o femeie, care ar fi trebuit să beneficieze de combustibilul respectiv. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
În acest timp, polițiștii din Zătreni au reținut pentru 24 de ore, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, un bărbat de 27 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe. În data de 11 aprilie a.c., polițiștii au reținut un bărbat din comuna Tetoiu, după de acesta ar fi agresat fizic o altă persoană, lovind-o în zona capului cu o sapă. În fapt, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza comunei Laloșu, în curtea unei gospodării, a avut loc un conflict spontan între doi bărbați, unul dintre aceștia fiind grav rănit. Au fost demarate imediat cercetările, constatându-se că cele două persoane, ambele din Tetoiu, se aflau în Laloșu, la o gospodărie, unde munceau cu ziua. La un moment dat, pe fondul consumului de alcool, persoana bănuită ar fi luat o sapă, lovind persoana vătămată, care a fost transportată în stare gravă la spital.

Acțiune la Drăgășani
Polițiștii din Drăgășani au acționat în data de 11 aprilie în municipiu și localitățile arondate pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale la regimul rutier, de aproximativ 7.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au reținut trei permise de conducere, dintre care două pentru consumul de alcool la volan și un certificat de înmatriculare.

Mandat pus în executare
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei din Drăgășani au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Drăgășani, față de un bărbat din municipiu. Astfel, la data de 11 aprilie, a fost reținut un bărbat de 30 de ani, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani și 3 luni. În fapt, la data de 7 aprilie 2016, persoana bănuită ar fi agresat fizic un alt bărbat și i-ar fi sustras telefonul mobil.