Ziua Micii Uniri, marcată la ALDE Râmnicu Vâlcea


• membrii formațiunii municipale vor fi alături de vâlceni la evenimentele programate în prima parte zilei de 24 ianuarie, în fața Prefecturii
ALDE Râmnicu Vâlcea este una dintre puținele organizații municipale de formațiuni politice din județul nostru care a organizat un eveniment dedicat împlinirii a 160 de ani de la unirea principatelor. Marți seara, în prezența membrilor filialei municipale, Adrian Bușu (vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea și membru important al ALDE Râmnicu Vâlcea) a susținut o prezentare a actului de voință favorabil unirii pe care românii din cele două principate l-au manifestat în luna ianuarie a anului 1859. Accentul prezentării expuse în cadrul întâlnirii cu membrii ALDE Râmnicu Vâlcea a fost pus pe condițiile externe realizării unirii principatelor, destul de nefavorabile la acea vreme, vicisitudini ale sorții care au fost însă înlăturate prin ambiția și unitatea tânărului popor român, abia format la acel moment, în accepțiunea sensului din zilele noastre.
La întâlnirea organizată în cadrul organizației ALDE Râmnicu Vâlcea au fost prezenți mai mulți membri, din care îi amintim pe Remus Grigorescu – președintele organizației municipale (foto), Adrian Bușu – vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea, Ionuț Nuică – președintele organizației județene de tineret a ALDE Vâlcea, dr. Ioan Neamu – consilier județean.
În final, ar mai fi de amintit faptul că membrii formațiunii râmnicene vor fi alături de vâlceni la evenimentele care se vor desfășura în prima parte a zilei de 24 ianuarie, în fața Prefecturii Vâlcea.