ZIUA COMUNEI CERNIȘOARA, sărbătorită pentru prima dată. Evenimentul se desfășoară duminică


Printre localitățile rurale din județul nostru care nu își marcau în mod festiv data de atestare documentară (sau altă dată importantă din viața comunității) se afla și Cernișoara. Spunem asta la modul trecut pentru că, iată, comuna din centrul județului nostru a intrat deja în rândul localităților care au o zi festivă prin care marchează un eveniment reprezentativ (în cazul de față fiind vorba despre prima atestare documentară). Acest prim moment de sărbătoare locală se va desfășura duminică, 21 august 2022, odată cu prima ediție a Zilei Comunei Cernișoara.
Primarul Dumitru Ciorîcă și echipa sa din primărie au găsit fondurile necesare pentru organizarea unui asemenea moment festiv și, alături de sponsori privați, de școlile din localitate, de parohiile cernișorene (și alți oameni de bine), au reușit să pregătească un program atractiv credem noi pentru această primă ediție a sărbătorii.
Toate evenimentele festive se vor desfășura pe scena în aer liber care a fost montată pe islazul din satul Modoia. Acțiunile vor debuta la ora 13.00, cu o festivitate de deschidere, premierea unor cupluri din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie și un program artistic prezentat de elevii școlilor din Cernișoara.
De la ora 14.00 este programat unul dintre «momentele forte» ale întregului eveniment, anume un recital al orchestrei „Rapsodia vâlceană”. Apoi, timp de o oră, între 16.00 și 17.00 sunt programate suite de dansuri populare ce vor fi prezentate de dansatoare din Cernișoara și de trupa Călușarilor din Frâncești. După ora 17.00, până spre miezul nopții, participanții se vor putea prinde în hore susținute de formația condusă de Robert Olaru.
Se anunță așadar o zi de duminică frumoasă pentru locuitorii comunei din Cernișoara. Sperăm doar ca și vremea să țină cu ei și să nu fie zi ploioasă!