Vâlcenii au arătat ieri, alături de locuitorii din Constanţa şi Teleorman, mare apetit electoral!


alegatori_govoraNici la alegerile de ieri, locuitorii din Vâlcea nu s-au dezis de „apetitul” pentru vot şi s-ar putea crede că au ales, într-o măsură mai mare, candidatul stângii. De ce? Pentru că Vâlcea – alături de judeţele Constanţa, Teleorman, Olt, Ilfov, Mehedinţi, Dâmboviţa, Prahova – au format ieri plutonul fruntaş la numărul de alegători prezenţi la urne.
Pentru a exemplifica mai bine, trebuie spus că în spitalele din judeţul nostru au votat sute de oameni, care au cerut inclusiv urna mobilă. Cei mai mulţi bolnavi care au votat sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, pe locurile următoare fiind cei internaţi la Spitalul nr. 2 şi Maternitatea din Râmnic.
Având experienţa scrutinelor anterioare, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a luat măsură, prin Serviciul de Poliţie Rutieră, pentru stoparea „turismului electoral”. Astfel, au fost instituite filtre în dreptul localităţilor Budeşti, Tătătari, Milostea şi Bălceşti. Mai trebuie spus că peste 700 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie au fost „la datorie” în ziua alegerilor prezidenţiale.